Uşak TV

UMPAŞ HOLDİNG BAŞKANI ENVER DAĞDAGÜL: ÇALIŞMAMIZI İSTEMİYORLAR

Ekonomi

UMPAŞ HOLDİNG’e bağlı Seranova Seramik’te üretimin başlaması için tüm hazırlıklar devam ederken OSB ile yaşanan elektrik ve doğalgaz sorunu fabrikanın açılmasını her geçen gün geciktiriyor.

UMPAŞ Holding Başkanı Enver Dağdagül yaptıkları anlaşma ile fabrikanın borçlarını kısa sürede ödemeyi hedeflediklerini söyleyerek “Elektrik ve doğalgaz konusunda OSB’nin desteğini bekliyoruz” dedi.

Enver Dağdagül Fabrikayı çalıştırabilmek ve borçları yapılandırıp ödeyebilmek için mahkemeye başvurarak konkordato kararı aldıklarını belirterek:

“Mahkeme konkordato kararı verdi. Mahkeme fabrikanın konkordatonun faydalı çalışabilmesi için gaz ve elektriğinin açılması kararını verdi. Ardından OSB’nin başvurusuyla bu karar iptal edildi. Biz de organize ile konuştuğumuzda önden ödeyerek gazı almak istedik ama izin vermediler. Konkordato gereği geçmiş borçlar ileride ödenmeye başlayacağından bugün ödeyemedik. Bundan sonrasını nakit ödeyerek açmayı talep ettik hala kabul etmiyorlar. Bizim çalışmamızı istemiyorlar.

Fabrika kapanırken 12 TL ye satılan malı Bien le burada 20 TL ye bütün üretilen malları nakit olarak satmaya anlaştık.

Önden ödeyerek açılmıyorsa başkasından gazı ve elektriği almaya izin vermelerini talep ettik ona da izin vermiyorlar. Süre böyle olunca mahkemede uzayıp gidiyor ve fabrikayı açamıyoruz iş başı yapamıyoruz.

Organizenin desteğini bekliyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.