Uşak TV

TÜMSİAD BELÇİKA’ya Zafer Kalkınma Ajansı’ndan Ziyaret

Ekonomi

TÜMSİAD BELÇİKA’ya Zafer Kalkınma Ajansı’ndan Ziyaret

Belçika’ya bir çalışma ziyaretinde bulunan Zafer Kalkınma Ajansı yöneticileri Brüksel Büyükelçilik Toplantı Salonu’nda yaptıkları toplantıdan sonra, Brüksel'deki TÜMSİAD BELÇİKA (Belçika Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği) merkezini ziyaret ederek TÜMSİAD Genel Sekreteri Mehmet Cengiz Metin, TÜMSİAD Belçika Başkanı Basir Hamarat, yöneticiler ve üye işadamları ile birlikte görüşmelerde ve fikir alışverişinde bulundular.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçilik Müsteşarı Korkut Tufan, Başkonsolos Mehmet Poroy, Ticaret Başmüşaviri Dr. Tulu Gürakan ile birlikte TÜMSİAD Belçika merkezine gelen ’’Zafer Bölge Kalkınma Ajansı” üyeleri sıcak bir şekilde karşılandı.

Görüşmede Türkiye’den gelen Zafer Bölge Kalkınma Ajansı Heyeti üyelerine TÜMSİAD`ın Belçika’daki çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkan Basir Hamarat : “Her zaman Türkiye’nin yanındayız. Bu tür projelere sıcak bakıyoruz. Elbette yapılacak projeler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olduktan sonra işbirliği imkanlarımızı araştırıp, geliştireceğiz. Bu ziyaretten oldukça memnun kaldık. Hedefimiz bölgelerimizin kalkınmasına hizmet olduğu kadar, insanımıza da yatırım yapılmasıdır.” diyerek Ajans üyelerine teşekkür etti.

TÜMSİAD Genel Sekreteri Mehmet Cengiz Metin; TÜMSİAD hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra TÜMSİAD’ın yurtiçinde 52 şubesi ve yurtdışındaki 12 çözüm ortakları ile her zaman Türk girişimcisinin yanında olduklarını ve kalkınma ajanslarının en büyük destekçisi olduklarını belirterek ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür etti.

Öte yandan Zafer Kalkınma Ajansı Başkanı Uşak Valisi Özdemir Çakacak, TÜMSİAD Belçika Başkanı Basir Hamarat’a bir plaket verirken,TÜMSİAD adına da Mehmet Cengiz Metin’de (TÜMSİAD Genel Sekreteri-Türkiye) Uşak Valisi Özdemir Çakacak’a bir teşekkür plaketi sundu.

TÜMSİAD’ı ziyaret eden Zafer Bölge Kalkınma Heyeti’nde Uşak Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir ÇAKACAK, Afyonkarahisar Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, Kütahya Valisi Sayın Kenan ÇİFTÇİ, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İÇA, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih SEL, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer DURMUŞ, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah SOLMAZ, Uşak İl Genel Meclisi Başkan Ali İhsan UZUN, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü SERTESER, Ajans Genel Sekreteri Yılmaz ÖZMEN ile 7 uzman personel yer aldı.

VALİ DESTEK İSTEDİ

Ajans Başkanı ve Uşak Valisi Özdemir Çakacak; ziyarette tekrar iş adamlarına seslenerek :”Arazi bizden.Vergi yok şartlar mükemmel,ideal yatırım alanları mevcut. Bu alanların öncelikle Türk kökenli iş adamlarımız tarafından değerlendirilmesi ve Türkiye’de yeni istihdam alanlarının açılması bizleri mutlu eder.” diyerek bölgeye ilgi gösterilmesini ve yatırım yapılmasını istedi.

TÜMSİAD Genel Sekreteri ve TÜMSİAD Belçika Genel Başkanı Basir Hamarat; gerekli fizibilite çalışmalarını yaptıktan sonra Ajansı ve sayın valileri ziyaret ederek somut adımlar atacaklarını belirttiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.