Uşak TV

TİCARET BORSASINDA BAŞKAN DEĞİŞTİ

Ekonomi

TİCARET BORSASINDA BAŞKAN DEĞİŞTİ

Uşak Ticaret Borsası’nda Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Aydoğan’ın istifası sonrasında Yönetim Kurulu kendi arasında yaptığı seçimle yeni Başkan Mustafa Sezer oldu.

İş değişikliği sebebi ile Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığından ayrılan Yıldıray Aydoğan yerine Mustafa Sezer geçti. Yeni yapılanma sonrası basın açıklaması yapan Ticaret Borsası yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, 2013 Mart ayında yapılacak olan seçimlere kadar Borsamızı daha iyi noktalara getirmek için çalışacaklarını söyledi.

382 üyesi bulunan Uşak Ticaret Borsası’nda düzenlenen basın toplantısında yeni yönetimi tanıtan Mustafa Sezer, “Biz yönetim olarak 2013’ün Mart ayına kadar Ticaret Borsasını daha ileriye taşımak için gece gündüz çalışıyoruz. Seçimlere kadar yapacaklarımızı birkaç madde olarak ayarladık. Özellikle ilk olarak Salı ve Çarşamba günleri oluşan hububat ve canlı hayvan pazarlarının fiyat aralıklarını sms olarak tüm üyelerimize ve piyasa aktörlerine geçeceğiz. Ayrıca hububatın protein, yağ,enerji değerlerini rapor olarak sunabilen yaklaşık 80 bin TL değerinde bir laboratuar ekipmanı alacağız. Ayılık Bültenimizi yayınlayarak borsamız ve ilimizin tarımı ve ticareti ile ilgili bilgiler vereceğiz. Bunlar kısa vadede yapacaklarımız. Uzun vadede yapmayı planladıklarımızda var tabiki dedi” dedi.

ÇİFÇİNİN ÜRETTİĞİ ÜRÜN GERÇEK DEĞERİNİ BULACAK

Ticaret Borsalarının asli görevi çiftçinin ürettiği ürünün gerçek piyasa değerini oluşturmak olduğunu aktaran Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, “Borsamız maalesef Uşak’ta çok geç kurulmuş. 2001 yılında kurulan 11 yıllık geçmişi olan borsamız diğer borsalara göre çok genç’tir. Bu sebeple Uşak tarımı ile alakalı çok fazla istenenler yapılamamış. Artık biz çifçimizin, üreticimizin ürettiğini gerçek değerinde satılması için hem üreticimizin hemde tüccarımızın haklarını koruyacağız. Oluşturacağımız seans salonu ile arz ve talep dengesini kuracağız. Ayrıca borsamızın arazisinde çelik silolar yapıp tüccarımızın

stok sorununa çözüm üreteceğiz. Bu hem borsamıza hem de tüccarımıza kazanç sağlayacaktır. Uşak Ticaret Borsası piyasa yapıcı hale gelecektir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.