Uşak TV

SERENOVA SERAMİK'DE 22 MİLYONLUK BORÇ NEDENİYLE ELEKTRİK VE DOĞALGAZ KESİLDİ ÜRETİM DURDU

Ekonomi

Yaklaşık 500 İşçinin çalıştığı  Beş Bin Beş yüz Ortaklı UMPAŞ Holding’in Serenova Seramik fabrikasında elektrik ve doğalgaz’ın yüksek borç nedeni ile kesilmesi ile üretim durdu.

 Geçtiğimiz Cuma günü 2 aydır maaşlarını alamayan işçiler 2 gün iş bırakma eylemi gerçekleştirmiş bunun üzerine Holding ve Serenova Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Karakaş istifa etmek zorunda kalmıştı. Hüseyin Karakaş’ın Çarşamba günü Fabrika Genel Müdürlüğünden de istifası istenmiş ve istifa gerçekleştikten sonra bayiler tarafından işçi maaşları ödenerek üretim yeniden başlamıştı.

Bu akşam saatlerin Uşak Organize Sanayi Bölgesi yönetimi fabrika tarafından günlerdir söz verilmesine rağmen Elektrik ve Doğalgaz borcu ödenmediği için Elektrik ve doğalgaz kesildi. Fabrikanın yaklaşık 22 Milyon TL OSB’ye borcu olduğu belirtildi.

Elektrik ve doğalgazın kesilmesi ile fabrikada üretim durdu ve işçiler evlerine gönderildi.

Bu arada elektrik ve doğalgaz faturaları ödenmezken taşeron şirket olarak fabrikaya giren ve Holding’in Seronova Seramik Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen aynı zamanda kendisini Genel Müdür olarak atayan Hüseyin Karakaş’ın önce kendi alacağı olan 3 Milyon Tl para aldığı ve istifa ederken de 765 Bin tl maaş ve yıprama gibi alacakları için çek aldığının ortaya çıkması ortakları ve işçileri kızdırdı. Fabrikayı düşürdüğü duruma rağmen Hüseyin Karakaş’ın hala yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmemesi de tepkilere neden oluyor. İşçiler ve ortaklar fabrikayı batırmakla suçladıkları Hüseyin Karakaş’ın yönetim kurulu üyeliklerinden de istifa etmesini ve fabrikaya sokulmamasını istiyorlar.

Fabrikanın kapanması ile birlikte yaklaşık 500 elektrik ve doğalgaz sorunu çözülene kadar iş başı yapamayacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.