Uşak TV

SEÇİM VAADLERİ BÜYÜMEYE DEĞİL, KAYNAKLARI PAYLAŞMAYA YÖNELİK.

Ekonomi

İŞ DÜNYASI PASTAYI PAYLAŞMAK YERİNE PASTANIN BÜYÜTÜLMESİ TARAFTARI

Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Sezer seçim vaadlerinin büyümeye değil kaynakları paylaşmaya yönelik olarak değerlendirdi.

Mustafa Sezer yaptığı açıklamada: “Dünya platformunda hızla yükselen bir değer olan ülkemizde, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan bir seçim daha yaşanacak. Öncelikle ifade etmem gerekir ki; biz seçmenler özellikle de ekonomik durumlardan yoğun etkilenen işverenler, sanayiciler, iş adamları açısından seçim, seçmen tercihi, seçim sonuçları vb. gibi kavramlar, 7 Haziran 2015 günü 5-10 saate sığdırılamayacak anlamlar ihtiva etmektedir. Siyasi partilerin seçim öncesindeki proje üretim ve uygulamaları, ülke politikasına katkıları, ekonomik veriler, paranın seyri, diğer dünya aktörleri karşısındaki tutumları, eleştirel bakış açıları, seçmenlerle olan diyaloglar, söylemler, ülke ekonomisindeki istikrar, huzurlu yaşam olanakları ve belki daha sayılamayacak kadar çok parametreler, bu muhteviyata örnek olarak gösterilebilir.

 

Seçimi sadece 5-10 saatte gidilip sandık başında `tercih yapılması` şeklinde algılamak, bir siyasi partinin programlarının, vaatlerinin başarısı ve geleceği açısından son derece tehlikelidir. Hatta bu bağlamda şöyle bir orantı kurmak mantıksız olmayacaktır: Siyasal iktidarın başarısı ile muhalefet partilerinin vaatlerindeki çılgınlık doğru orantılıdır. Bu orantı, seçim denen olgunun anlık bir davranış olduğunu kabul eden muhalefetler açısından daha muteberdir. 
Seçim Meydanlarının renkliliği bazı siyasi partilerin vaatlerine de yansımış durumdadır. Gelinen noktada muhalefet partilerinin özellikle ekonomik alana ilişkin vaatleri işverenler, ticari faaliyet icra edenler bakımından geleceğe daha net bakabilmek adına makul gözükmemektedir.

 

Zira tüketmeye yönelik vaatler artık Türkiye gibi hızlı gelişmekte olan ülkeler açısından sıkıntı vericidir. İş dünyasının beklentisi daha çok üretime ya da üretimin önünü açıcı lokomotif projelere dönüktür. Türkiye’nin de entegre olduğu dünya sistemiyle, serbest piyasa ekonomisiyle, liberal ekonomi politikalarıyla uyumsuz, bireylere doğrudan sosyal yardım ve ekonomik kazanım sağlamaya yönelik vaatler, pastanın bir an önce yenmesine yöneliktir. Zira pastanın büyütülmesine yönelik vaatler Türkiye açısından olumlu çağrışımlardır.

İstikrar bir kere sarsıldığında neler olabileceğini yanı başımızdaki komşumuz Yunanistan’dan görebiliriz. Devleti aşırı borçlanma altına sokan politikaların doğru politikalar olmadığı, siyasi partilerin tümünün üretime ve dağıtılacak pastayı büyütmeye yönelik vaatlerle toplum karşısına çıkması gerektiği, iş çevrelerinin en büyük ihtiyacının seçim öncesinde ve sonrasında istikrar olduğu yönündeki kanaatlerimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz” dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.