Uşak TV

GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI

Ekonomi

GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖR TOPLANTISI YAPILDI

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nın geri dönüşüm sektörüne destek almak için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda geri dönüşüm sektörü için hazırlanan raporla ilgili sektörde yer alan firmalara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şule ALTUN’un konuşmacı olarak katıldığı toplantıda ALTUN ‘UTSO tarafından hazırlanacak geri dönüşüm sektörü ile ilgili rapor Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulacak. Rapor ile bakanlıklardan sektöre dair destekler istenecek. Bilindiği üzere geri dönüşüm sektörü istihdam, ekonomi, çevre ve enerji tasarrufu için büyük önem taşıyor. Yılda Türkiye’de 450.000 ton tekstil atığı çöpe gidiyor. Bu atıklar geri kazanıldığında ekonomik kazancın yanı sıra çevre kirliliğinin önlenmesine ve enerji tasarrufuna da ciddi katkı sağlayacak. Uşak bu konuda sektörde ileri durumda. Bu nedenle UTSO ile bir rapor hazırlıyoruz. Biz de bu doğrultuda elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” dedi.

Gayri safi milli hasılanın yüzde 10’unu tekstil sektörünün oluşturduğunu da belirten ALTUN , sektörün desteklenmesi halinde ekonomik katma değerin yanı sıra ciddi anlamda çevre ve enerji tasarrufu da sağlanabileceğini belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.