Uşak TV

ÇİMSE-İŞ UŞAK ŞUBE BAŞKANI ALİ MURAT YALÇINDAĞ: "İŞÇİLERİMİZ SERANOVANIN AÇILMASINI İSTİYOR"

Ekonomi

UMPAŞ Holdinge bağlı Seranova Seramikte Uşak OSB'nin elektirk ve doğalgazı borç nedeniyle kesmesinin üzerinden tam 10 ay geçti. İşçiler aylardır işsiz ve bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Holding yöneticilerinin yeniden yapılandırma için OSB'den olumlu yanıt gelmemesi fabrikanın açılmasını engelledi. Bu arada Holding Türkiye'nin dev gruplarından biriyle fason anlaşması yaptı ancak elektirk ve doğalgaz sorunu çözülemediği ve fabrika açılamadığı için üretim yapılamıyor.
Fabrika kapanmadan beri işçiler hak ve alacakları için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Çimse-İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Ali Murat Yalçındağ işçilerin alacakdan çok fabrikanın açılmasını, ekmeklerini istediklerini söyledi. Sendika olarak işçlerin tazminat alacakları için fabrikanın makinalaarına haciz koydurduklarını ancakl bir tek makinayı söktürmediklerini amaçalarının fabrikanın kapanmsı değil açılması olduğunu söyledi. İşçilerin gerekli fedakarlığı fazlasıyla yaptıklarını belirten Yalçındağ Çimse-İş sendikası Genel başkanımız ve Türk İş Başkanımızla birlikte fabrikanın bir arn önce üretime başlaması için girişimlerde bulunduklarını anlattı. 
Ali Murat Yalçındağ bir seramik fabrikasının kolayla kurulmadığını belirterek Vali ve siyasilerin bu fabrikaya sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.