Uşak TV

ÇA-BA’nın Onyedinci Durağı:Uşak

Ekonomi

ÇA-BA’nın Onyedinci Durağı:Uşak

Efes Türkiye’nin perakende sektöründe artan rekabet sonucunda bakkalların ayakta kalmasına destek olmak amacıyla Türkiye genelinde başlattığı ÇA-BA (Çağdaş Bakkal) eğitim ve koçluk projesi kapsamındaki onyedinci eğitim, 19 Kasım’da Uşak’ta verildi.

Bakkalların yoğun ilgi gösterdiği eğitimde, Kariyer Geliştirme Merkezi (KARGEM) Eğitim Danışmanı Ercüment Tunçalp, bakkallara işletmelerini daha verimli ve karlı şekilde yönetmelerine katkı sağlayacak şekilde satış teknikleri, satın alma, iş idaresi, teşhir, pazarlama gibi çağdaş perakende yönetim tekniklerini örnek uygulamalar eşliğinde aktardı.

Daha önce Düzce, Diyarbakır, Edirne, Tekirdağ, Karaman, Şanlıurfa, Manisa, Malatya, Tokat, Elazığ, Adıyaman, Sivas, Kahramanmaraş, Van, Zonguldak ve Bartın’da gerçekleştirilen eğitimlerden bugüne kadar toplam 2800’e yakın bakkal yararlandı.

Türkiye’de 90’lı yıllardan itibaren perakende sektöründe ticaretin değişime uğradığını ve yerel ekonominin dinamiklerinden biri olan bakkalların sayısının yüzde 20 azaldığını tespit eden Efes, Nielsen ile birlikte yürütülen uzun soluklu bir çalışmanın sonucunda bakkalların operasyonel yapılarını inceleyerek ayakta kalmalarını sağlayacak başarı faktörlerini tanımladı. Bu faktörler ışığında bakkalların karlılık ve verimliliklerini artırmak üzere harekete geçen Efes, uygulamalı eğitim ve koçluk programlarından oluşan ÇA-BA Projesi’nin onyedinci eğitimini Uşak’ta gerçekleştirdi. 

ÇA-BA projesinde, gerçekleştirilen kapsamlı araştırmalardan yararlanılarak, Türkiye genelindeki bakkalların incelenmesinden elde edilen veriler değerlendirildi. Bu değerlendirmenin sonucunda bakkalların başarılı olmasını sağlayacak faktörler tespit edildi. Ardından belirlenen başarı faktörleri, belli sayıda bakkal üzerinde fiilen test edilerek hedeflenen başarıya ulaşıldığı kanıtlandı. Projenin son aşamasını oluşturacak seminerler ise KARGEM ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

ÇA-BA projesiyle ilgili detaylı bilgiye www.cagdasbakkal.com adresinden ulaşılabiliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.