Uşak TV

BORSA BAŞKANINDAN YATIRIM ÇAĞRISI

Ekonomi

BORSA BAŞKANINDAN YATIRIM ÇAĞRISI

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer yaptığı açıklama ile Uşak Belediyesi’nin elinde bulunan Jeotermal kaynaklarının, uygun bir yerde tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi kurularak kullanıma açılmasını talep etti.

Başkan Sezer şöyle konuştu “ Jeotermal kaynaklar ilimiz açısından sadece turistlik olarak kullanılmamalıdır, bu kaynakları eğer iyi değerlendirebilirsek tarım sanayisinde kullanabiliriz. Özellikle seracılık için jeotermal kaynağa sahip yerler çok değerlidir. Ülkemizde tarıma dayalı Organize Sera Bölgesi izni alan 10 vilayet bulunmaktadır, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa gibi iller bu bölgelerin yer aldığı illerimizden sadece bazıları. Bizim ilimizin bu illerden bir eksiği bulunmamaktadır, hatta fazlamız vardır. İlimiz siyasetçilerini bu tür yatırımların önünü açmaya, yatırım yapmak isteyenlere yatırım imkanı sağlamak için çalışmaya davet ediyorum. Bunun için ilk adımı Uşak Belediyesinin atması gerekiyor, elinde bulunan 150 hektar araziyi Organize Sera Bölgesine aktararak başlangıç yapılmalı ve elindeki sıcak su kaynaklarını tarife karşılığı kullanıma açmalıdır. Bizler gerek yatırımcı olarak gerek sivil toplum kuruluşları olarak ilimizin yararına olacağını düşündüğümüz tüm projelere destek vermekten memnuniyet duyarız. Organize Sera Bölgesi kurulması ilimize birçok fayda sağlayacaktır; yeni istihdam alanlarının oluşması, Bölgede üretilen ürünlerin katma değerlerinin artması, ihracata yönelik ürünlerin üretilmesi ile ihracatımızın arttırılması ve benzeri birçok yarar sağlayacaktır ”

Başkan Sezer, Ülkemizde her geçen gün sayısı artan Organize Sera Bölgelerinin bir tanesinin de Uşak ilinde olmasının hem Uşak’a hem de Ülkemize büyük yararlar sağlayacağını belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.