Uşak TV

BANTAŞ'I BANAZ BELEDİYESİ SATIN ALDI

Ekonomi

Yıllardır atıl durumda olan BANTAŞ'ın fabrika binası ve arazisinini Banaz Belediyesi satın aldı.

 Yurtdışında bulunan gurbetçilerin memleketine yatırım yapmak için yanıp tutuştuğu dönemde kurulan fabrika ve kooperatiflerin çöplüğü haline gelmiş bir il. Başlangıçta iyi niyetler ile yapılan yatırımlar sonrası genellikle yönetimlerin beceriksizliğinden ya kapanıp heba oldu yada birilerin eline geçerek onların çiftliği oldu. Para yatıranlar bırakın kar elde etmeyi ana paralarının bile üzerine su içmek zorunda kaldılar.

Bunlardan biriside BANTAŞ. Bantaş’da Banaz’da 1978 yılında gurbetçilerin ortaklığı ile kurulmuş Nişasta Fabrikası idi. Fabrika uzun yıllar çalıştı ancak yönetim Erdemlerde iken 2000 yılında fabrika kapatıldı. 2003 yılında tekrar açılmak istendi ama tekrar kapatıldı.

Hisselerin %50 ye yakınını toplayan Erdemler sonunda BANTAŞ’ı tasfiye etme kararı aldılar ve Fabrika binası ile alanını satılığa çıkardılar. Fabrikası binasını ve araziyi Banaz Belediyesi 850 Bin+KDV bedel ile satın aldı. Şimdi Banaz Belediyesi fabrikanın nasıl çalıştırılabileceğini araştırıyor. Arazinin bir kısmına da İtfaiye binası ve ek hizmet binası yapılması düşünülüyor.

Fabrika binası ve arazinin satılmasından elde edilen paranın ortaklara dağıtılıp dağıtılmayacağı da kafaları karıştırıyor. Çünkü Banaz’da konuşulan iddialara göre BANTAŞ’ın bir çok malı ortalıkta yok.

Şirketin lojmanı ve yazlığının bulunduğu ancak bunların şimdi yerinde yeller estiği de gelen iddialar arasında. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.