Uşak TV

Bakan Tüfenkçi "Uşaklı sanayici ve iş adamlarının Katkısı Büyük"

Ekonomi

Bakan Tüfenkçi "Uşaklı sanayici ve işadamları il ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır"

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ilimizde çeşitli programlara katılmak ve okul açılışlarını gerçekleştirmek üzere Uşak’a geldi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte İlimize gelişinde Uşak Havaalanında Uşak Valisi Ahmet Okur ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Bülent Tüfenkçi ilk olarak Uşak Valiliğini ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Tüfenkçi burada basın mensuplarının sorularını cevaplayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Uşak Valiliğini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin bütün olumsuzluklara, terör saldırılarına, engellemelere rağmen dimdik ayakta durduğunu ifade etti.

ABD dolarındaki değer artışına değinen Tüfenkci, bunun Türkiye'nin iç dinamiklerinden kaynaklanan bir durum olmadığını söyledi. Tüfenkci, "İç dinamiklerin de etkisi olabilir, ancak özellikle ABD'deki seçim neticesinde ortaya çıkan ve FED'in faiz artırması beklentisinin piyasalar tarafından satın alınmasıyla oluşan bir tablo" diye konuştu.

Hükümetin dolardaki artışı dikkatli şekilde izlediğini, gerekli çalışmaları yaptığını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası gerekli tedbirleri alacak güçte. Bu seyir, Türk ekonomisini büyük oranda etkilemeden, tekrar normal stabil duruma gelir diye bekliyoruz. Tabi ki biz üreterek büyüyeceğiz, çalışarak büyüyeceğiz. Bu noktada reel sektörde faaliyet gösteren işletmelerimizin finansmana erişimi konusundaki sıkıntıları gidermek, üretime yönelik birtakım aksaklıkları ortadan kaldırmak adına her fırsatta reel sektörle beraber olmaya, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz."

Bakan Tüfenkçi’ye yaptığı açıklamaların ardından Vali Ahmet Okur tarafından ilimizin sosyo ekonomik yapısı, ticari kapasitesi ve ilimize ilişkin gelişmeler hakkında brifing verildi. Vali Okur Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’yi Uşak’ta ağırlamaktan onur duyduğunu, bir ticaret ve sanayi şehri olan Uşak’ın girişimci ruha sahip işadamları sayesinde şehir ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Vali Okur, Uşak’ın sanayisi kadar tarihi, kültürel ve turistik dokusuyla, doğal güzellikleriyle de dikkat çeken bir il olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyareti sırasında Bakan Tüfenkçi’ye ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Uşak Kilimi hediye edildi. Valilik makamında yaptığı ziyaretin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin yaptırdığı lisenin, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılışına ve Ekonomiye Değer Katanlar ödül törenine katılmak üzere programına devam etti.












Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.