Uşak TV

AB UZAKTA DEĞİL UŞAK`TA

Ekonomi

AB UZAKTA DEĞİL UŞAK`TA

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finanse edilen AB Koordinasyon Merkezi Valilik bünyesinde faaliyetlerine devam ediyor. Bugüne kadar sadece haftada bir kez, yarım gün toplanarak faaliyet gösteren Merkez, artık Valilik hizmet binasında mesai saatleri içinde haftanın beş günü hizmet vermeye başladı. Vali Özdemir Çakacak, 2010 yılı temmuz ayında kurulan, kuruluşunun akabinde yaptığı proje ile Türkiye’de bu projeyi kazanan ilk illerden birisi olma başarısı gösteren Uşak Valiliği AB Koordinasyon Merkezi’nin çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, Merkezin öncelikli olarak eğitim ve tanıtım çalışmalarına ağırlık verdiğini belirtti.

Uşak’taki proje yazma faaliyetlerini artırmak ve proje fikrini yaygınlaştırmak üzere AB Koordinasyon Merkezi’nin, merkeze bizzat yapılan başvurular sırasında başvuru sahiplerini doğrudan bilgilendirdiğini, internet ortamında da sürekli güncellenenwww.usakab.gov.tr web sitesiyle, vatandaşların açık proje çağrılarını takip edebilmesinin sağlandığını ifade eden Vali Özdemir Çakacak ilin proje yapma kapasitesinin artırılması için merkezin yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Vali Özdemir Çakacak, “Amacımız, vatandaşlarımızın AB tarafından açılan proje çağrılarını takip etmelerini ve hazırladıkları projelerle sağlanan desteklerden faydalanmalarıdır. Bu süreçte, onaylanmış proje bilgileri, bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı merkeze ait web sitesinde proje etkileşim havuzunun oluşturulması, Valilik hizmet binamızın girişine kurulan internet bağlantılı büyük ekran televizyon ile vatandaşların açık proje çağrılarından haberdar olmaları sağlanacaktır. ‘AB Uzakta Değil; Uşak’ta’ projesi kapsamında İl merkezi ve ilçelerimizden 28 personele ‘Proje Döngüsü Yönetimi’ ve 20 personele de ‘Eğiticilerin Eğitimi’ dersleri verilmiş, bu sayede il merkezindeki resmi kurumlarda ve ilçelerde en az iki kişiden oluşan AB Birimlerinin kurulmuştur. İlimizde yaşayan her yaştan insanımızın AB ve projeler konusuna olan ilgi ve duyarlılıklarının artırılması ve proje bilincinin yerleştirilmesi konusunda eğitim başta olmak üzere, merkezimizin faaliyetlerini tanıtma çalışmalarımızda önemli ilerlemeler kaydettik” dedi.

Vali Özdemir Çakacak, “Merkezimiz tarafından hazırlanan web sitesindeki ‘Uşak ili projeleri’ bölümünde, bugüne kadar projesi geçmiş STK, Kurum, Oda, Dernek gibi kuruluşların proje bilgileri yayınlanacak, elde edilen tecrübeler paylaşıma sunulacaktır. Bu sayede, hem ilimizin geçmiş yıllardaki proje kapasitesinin ortaya çıkarılması, hem de geçmiş yıllarda projeleri başarılı bulunmuş ekiplerin yürütmüş oldukları projelerde edindikleri bilgi ve deneyimler www.usakab.gov.trsitesinde yer alacak, yeni proje yapacak STK ve resmi kuruluşlar için bu site bir kılavuz vazifesi görecektir. AB Koordinasyon Merkezimiz tarafından hazırlanan sitenin ilimiz içinde proje yapma kapasitesini haiz STK, Üniversite ve resmi kurumların arasında koordinasyonun sağlanması, bu kurumların adresleri, telefon numaraları ve temsilcilerinin bilgilerinden oluşan bir ‘proje etkileşim havuzu’ oluşturulması da planlanmaktadır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.