Uşak TV

941 Bin TL Ceza Ödemek Zorunda kalan Hikmet Alper Tekstil Maliyeden Şikayetçi

Ekonomi

941 Bin TL Ceza Ödemek Zorunda kalan Hikmet Alper Tekstil Maliyeden Şikayetçi

Uşak’ın en büyük iplik fabrikalarından biri olan Hikmet ALPER Tekstil’in başına gelenler sanayiciliğin ne kadar zor olduğunun küçük bir örneği oldu. 2 fabrikası 300 çalışanı ve Yıllık 70 Milyon TL cirosu ile Uşak’ın en büyük fabrikalarından biri olan Hikmet Alper Tekstil’i geçici bir süre zor duruma düşüren ve bütün hesapları ile malvarlığına haciz konulmasına kadar giden ve uzun uğraşlar sonucu çözümlenebilen olaylar ile ile ilgili Vergi Dairesi müdür ve çalışanları da şikayet edildi. Ancak soruşturma izni verilmedi. Hikmet Alper Tekstil 941 Bin TL ödeyerek maliye kıskacından güçlükle kurtulabildi.

Hikmet Alper Tekstil’den yapılan açıklamada:

“Uşak Organize Sanayi Bölgesinde 2 fabrikasıyla toplam 30.000 m2 kapalı alanda pamuk ipliği üreten firmamızın yıllık cirosu 70.000.000,00 TL dir, 300 Kişi istihdam edilen şirketimizin ödediği KDV 4.000.000,00 TL dir.Şirketimizin başta çalışanları olmak üzere hiçbir kurum ve kuruluşa borcu yoktur. Şirketimiz kuruluşundan bugüne tam tasdik sözleşmesi kapsamında YMM ile çalışmaktadır.

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Grup Müdürlüğü’ne bağlı vergi denetmen memuru olan Osman ERDOĞMUŞ şikayet üzerine inceleme yaparak şirketimiz hakkında kasıtlı rapor hazırlamıştır. Şirketimiz tarafından beklentileri karşılanmayan denetmen ve Vergi Dairesi Müdürlüğü bu işi şahsileştirerek şirketimizin hak arama özgürlüğünü kendilerine tehdit sayarak şirketimize yaklaşım ve bakış açılarını daha da olumsuzlaştırmışlardır.

Uşak Vergi dairesi, Şirketimizin hiçbir borcu olmadığı halde banka, tapu ve trafik kayıtlarına ihtiyati haciz işlemi uygulayarak şirketimizin itibarını zedelemiş yapılan itiraz sonucunda sehven hata yapıldığına dair yazılı cevap vererek hatalarını itiraf etmişlerdir. Ancak bu uygulama şirketimizin özellikle bankalar ve şahıslar nezdinde ciddi anlamda mağdur olmasına neden olmuştur.

Ayrıca şirketimizin KDV iade ve mahsup işlemleri ile ilgili olarak yapılan müracaatları yasal süresi içinde işleme tabi tutulmadığından maddi kayıplara uğramasına neden olunmuştur.

Şirketimiz 5811 sayılı varlık barışından faydalanma talebini yazılı olarak bildirmesine rağmen kanunun bitiş süresi olan 31.12.2009 tarihinden sonra cevap verilmiş ve süre geçtiği için de bir geçerliliği olmamıştır.Ayrıca şirketimiz Gelir idaresi başkanlığından uzlaşma talep etmiş ve 29.03.2010 tarihinde Ankara da yapılan uzlaşma gereği şirket 941.000 TL ödemek zorunda kalmıştır.

 

Yukarıda özetle anlatılan hususlardan dolayı Vergi dairesi müdür ve memurlarının önyargılı ve kasti davranışları nedeniyle görevlerini suistimal etmeleri şirketimizi telafi edilmesi zor sıkıntılara sokmuştur. Hal böyle iken hakkımızı aramak adına Uşak Cumhuriyet Savcılığına bulunduğumuz suç duyurusuna Uşak Valiliği tarafından soruşturma izninin verilmemesi anlaşılabilir bir durum değildir” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.