Uşak TV

2012`DE YENİ PROJELER ÜRETECEĞİZ

Ekonomi

2012`DE YENİ PROJELER ÜRETECEĞİZ

Uşak Sanayici Ve İşadamları Derneği (Usiad) İle Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (Usem) Zafer Kalkınma Ajansı Destegi İle Ortak Bir Projeyi İmza Attı.

Zafer Kalkınma Ajansı 2011 yılı Teknik Destek Programı Kapsamında Uşak Sanayici ve İşadamları Derneği USİAD ile USEM arasında “İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY)” alanında bir eğitim protokolü imzalandı. Projeye USİAD Başkanı Hasan Yıldırım ile Uşak Üniversitesi USEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz AKYÜZ imza attı. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Proje kapsamında Uşak Üniversitesi akademisyenleri tarafından USİAD üyesi girişimcilere 02-06 Ocak 2012 tarihleri arasında sürecek olan seminerler başladı. 

Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi USEM, olarak 

Bölgemizde sanayinin gelişimi işletmelerinin sürekliliği ve büyümesine yönelik olarak Üniversitenin; diğer kamu ve özel sektör, kurum ve kuruluşların hizmet içi eğitim ile mesleki eğitim taleplerini karşılamak, bu amaçla sürekli eğitim programları düzenlemek; Üniversitenin, kamu ve özel sektördeki uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirerek, yerel, bölgesel ve ulusal ölçekte Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal gelişimine ve ulusal ekonominin küresel ekonomide rekabet edebilmesine katkıda bulunmak için gerekli çalışmaları yapmak temel sorumluluklarımız arsındadır. Bu bağlamda USİAD ile üniversite-Sanayi İşbirliğine bir tuğla ile daha katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz.İnsan Kaynaklarının Yönetimi bir organizasyonun amaçlarına ulaşabilmesi için, tüm insan kaynaklarının en doğru, etkin ve verimli bir şekilde kullanılması anlaşılmaktadır. Bir başka açıdan organizasyon ve yönetimde “insan” boyutunu ele alan disiplin olarak tanımlanabilir. İKY işletmelerde yöneticilerin, iş analizi ve iş ölçümü sonucu işletişi planlayarak, iş tasarımı ve kadrolamaya giderek görevleri tanımladıktan sonra işe alma eğitim değerlendirme, yükseltme ücret ve ödüllendirme sürecini yönetebilmesini disiplin ve motivasyon araçlarını kullanabilmesini sağlayan çağdaş bir yönetim anlayışıdır. Bunun gerçekleşebilmesi için söz konusu analiz ve iş ölçümlerinin bilimsel ve uygulamalı olarak bilinmesi projenin konusunu oluşturmaktadır. Proje ile bu süreçlerin katılımcılara görsel eğitim araçlarıyla interaktif biçimde anlatılmasının yanı sıra uygulama örnekleri üzerinden işlenmesi amaçlanmaktadır. Daha önceleri de Üniversite olarak USİAD ile ortak çok sayıda projeye imza attık. 2012 yılında da bu başlangıç ile yeni projeler üreteceğimize olan inancımız tamdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.