Uşak TV

180 Kişinin Çalıştığı Firmayı Bankalar Batırdı

Ekonomi

Uşak'ta patronlarının banka tarafından batırıldığını öne süren işçiler, eylem yaptı

Uşak’ta Ticaret ve Sanayi Odasının ilk üyelerinden olan ve Tekel ile Coco-cola nın bayiliğini yapmakta olan UMEDA Firması Akbank’ın DBS kredisini düşürmesi ve hemen ardından tekel ile Coca-cola’nın teminat mektuplarını bozdurması ile adeta iki günde batırıldı. Akbank’ın hamlesi ile diğer bankaların harekete geçtiğini ve patronlarının bilinçli olarak batırıldığını iddia eden UMEDA çalışanları banka önüne protesto eylemi yaptılar.

UMEDA çalışanları Bankanın İzmir yolu üzerindeki şubesi önünde eylem yaparak “Dilenmiyoruz hakkımızı istiyoruz”, “Uyurken başınızı yastığa rahat koyabilecek misiniz?”, “Keşke adınız kadar temiz olsaydınız”, “Ekmeğimi geriver”, “Çoluğumuzun çocuğumuzun hakkını nasıl ödeyeceksiniz?” pankartlarını açtılar. Alkışlarla bankayı protesto eden ve yaklaşık 180 kişilik çalışanlar adına eylem yapan 21 kişilik grup, daha sonra bankanın önüne ekmek bıraktı.

Yarım Asılık Firma 2 Günde Batırıldı

Piyasada hiçbir kişi yada kuruma borcu olmayan gecikmiş tek kuruş bile kredisi bulunmayan 180 kişin çalıştığı firmanın batırılması Uşaklıları derinden üzdü.

UMEDA Uşak dışında Kütahya da da Coca-Cola’nın bayiliğini yapıyordu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.