Uşak TV

Vali Salim Demir'in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Eğitim

Uşak Valisi Salim Demir 24 Kasım Öğretmenler Günü medeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Salim Demir mesajında "Öğretmenlik, mesai saatlerinde görev ifa edilen alelade bir meslekten çok daha geniş anlamlar ifade eden bir kavramdır. Çünkü öğretmenlik sadece öğretmekten ibaret değildir. Öğretmenliğin asıl fonksiyonu insanlarımıza ve toplumumuza değer katan eğitimdir, eğitmektir.

Yatırımların en kıymetlisi, gayretlerin en güzeli olan eğitim; aile yuvamızda başlamasının ardından okullarda şekillenerek çocuklarımıza değer katan en önemli unsurdur. Eğitim kıymetlidir; çünkü kainatın en şereflisi olan insanı, daha ahlaklı, daha düzgün, daha bilgili hale getirmenin gayretidir. Allah’ın bir lütfu olan insan aklının, faydalı bir şekilde kullanılabilinmesinin tek yolu eğitimden geçmektedir. İyi bir eğitim, kazandırdığı sayısız ahlaki ve insani değerin yanında bilimsel ve teknolojik kazanımlarıyla da o toplumun modernleşmesini ve refaha ulaşmasını sağlamaktadır. Eğitim, gayretlerin en güzelidir; çünkü iyi bir eğitim sonucunda güzel başarılara imza atan ya da kişiliğiyle örnek gösterilen bir çocuk, bir genç; ailesini, öğretmenlerini, hemşehrilerini ve Milletini sevince ve gurura boğar. İşte bu yüzdendir ki ahlaklı ve başarılı bireyler yetişmesi; toplumumuzun huzuru, ülkemizin refahı için eğitime hep birlikte daha çok önem vermeli ve özen göstermeliyiz.

Bu doğrultuda Devletimiz, özellikle son on beş yılda, eğitime daha çok önem vermek adına yatırım ve desteklerini arttırarak sürdürmektedir. Öyle ki önceki dönemlerde bütçeden ayrılan pay olarak gerilerde olan eğitim, son yıllarda artık bütçeden en çok pay alan sektör durumundadır. Devletimizin eğitimin en uygun koşullarda yapılabilmesi adına her türlü özen ve gayreti göstermesinin yanında bizlerin de vatandaş olarak öğretmenlerimize destek olmamız, öğrenicilerimizle ilgilenmemiz ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını öğrencilerimize aşılamamız gerekir. 

Sevgili Öğretmenler;

Cenab-ı Hak’kın düşünebilme ve öğrenebilme yeteneğini bahşettiği biz insanların, öğrenme yeteneğini en iyi şekilde kullanabilmesinin mimarı sizlersiniz. Ailelerinin yanında bebeklikten itibaren ahlaki ve dini eğitimlerin bir bölümünü alan çocuklarımız, eğitim süreçlerinin en önemli ve en meşakkatli kısımlarını sizin ellerinizde geçirmekteler. Siz değerli öğretmenlerimizin çocuklarımıza şefkatle yaklaşıp, bilginin yanında ahlaki değerleri de özümseteceğinize inancım tamdır. Çocuklarımız sizleri rol model almakta, sizlerin söylediklerinizi ve davranışlarınızı önemsemektedir. Bu nedenle siz değerli öğretmenlerimizin temel ilkesi, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin peşinden gidip devletine, milletine ihanet eden hainlerden arınmış olarak; öncelikle vatanına, milletine, devletine bağlı kalıp çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek olmalıdır. Yeni nesiller sizlerin ellerinde şekillenip, sizlerin omuzlarında yükselecektir. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sayesinde daha da gelişecektir.

Bu duygularla tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle anarken hayattaki öğretmenlerimize de esenlikler diliyor, şükranlarımı sunuyorum" 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.