Uşak TV

UZUN:EĞİTİM-ÖĞRETİM TARİKAT VE CEMAATLERE TERKEDİLDİ

Eğitim

UZUN:EĞİTİM-ÖĞRETİM TARİKAT VE CEMAATLERE TERKEDİLDİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Ercan UZUN’dan şok iddia:

EĞİTİM-ÖĞRETİM TARİKAT VE CEMAATLERE TERKEDİLDİ 

Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Ercan UZUN yaptığı basın açıklamasında: “Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak şubesi olarak, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrencilerimize, velilerimize ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.Ayrıca öğrencilerimize yıl boyunca başarılar dileriz.

Okullarımızın hızla medreseye çevrildiğini; yapılan sınavlarda elde edilen sonuçlar ortaya koyuyor. Öğrencilerimiz deney, araştırma, laboratuvar şartlarında yetiştirilmiyor. Milyonlarca genç, ülkemizi yarın yönetecek olan beyinler ezberciliğe itekleniyor. Bunların 30 bininin üniversite giriş sınavında bir soru bile çözemeyecek durumda bulunması eğitim sistemimizin tıkandığını gösteriyor.

Devlet okulları kaderlerine terk edilmiş. Öğretmenler kendi sorunlarıyla boğuşuyorlar. Kadrolaşma, baskı ve umutsuzlukla baş başadırlar, kimin umurunda Çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir. Onları en iyi şekilde yetiştirerek yarınlara umutla bakılmalıdır.

2009 ÖSS sonuçları eğitimimizdeki kalite düşüklüğünün göstergesidir. Liselerimizin eğitiminde devrim kaçınılmazdır. Ezberci eğitim sistemi yerine, güncel, gerçekçi, çağdaş, akılcı, üretken ve bilimsel bir eğitim sistemi ulusal özlemimizdir. Geçmişin Köy Enstitülerindeki uygulamaya, araştırmaya, işe ve üretime dönük eğitimi denenmelidir.

Liselerimizde yetersiz bilgilendirilen gençler, kendine, kendini yönetenlere, geleceğine kuşkuyla bakmaktadır. Güvensiz yetişen bir gençlik, yarınlara umutsuz girecektir.

Bir kitap bile okumayan; bilgisayarla oyalanmayı modernlik sanan; cep telefonuna tapan; bütün milli değerlerini ayaklar altına alan bir gençlik yetiştirip bunu modernlik sanan bir bakanın ürünü bu manzara... Hüseyin Çelik; okulları medreseye çeviren sistemi 7 yıl boyunca bir ağ gibi işledi. Eseriyle istediği kadar övünebilir...
Lise öğrencilerine mutlaka milli heyecanlar ve hedefler verilmelidir. O tür idealleri olmayan öğrenciler; okumayı da ülkeye yararlı olmayı da pek ciddiye almazlar. Eski Bakan; okullarda bu tür hedefleri, heyecanları yok eden bir yönetim kadrosu kurdu. Sorunu sadece öğrenci ile sınırlayıp yöneticileri görmezden gelmek; eğitimin bu çürümüşlüğünü sürdürmek demektir.
Bakalım Sayın Çubukçu, Hüseyin Çelik’in yıktıklarını onarabilecek mi?

AKP iktidarı ile beraber devletin asli görevi olan eğitim ve öğretim, tarikat ve cemaatlerin kontrolüne bırakılmıştır.Yönetici atamalarında 76. Madde’ye dayanan keyfi atamalar terk edilmeli, liyakat ve kariyer ve objektif olarak görevde yükselme kriterlerine göre adil atamalar yapılmalıdır.
Yeni sistemin katsayı eşitliği uygulaması, ortaöğretim kurumlarının yönlendirme temelli, alan/dal uygulamalarını etkisizleştirdiği, yeni sistemin; öğrenci, öğrenim, yeterlik ve süreç merkezli anlayış ile çeliştiği apaçık ortadadır.

Bu yanlış gidişe dur demek, cumhuriyetimize ve onun kazanımlarına sahip çıkmak, çocuklarımıza ve gençlerimize daha güzel bir gelecek sağlamak için eğitim sendikalarını ve tüm vatandaşlarımızı sorumluluğa davet ediyorum” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.