Uşak TV

UŞAK ÜNİVERSİTESİNİN İKLİM PROJESİNE AB DESTEĞİ

Eğitim

Uşak Üniversitesi’nin Proje Ortağı Olduğu Educating on Climate Forests AB Projesi Kabul Edildi Uşak Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu 01.09.2016 - 31.10.2017 tarihleri arasında yürütülecek 49. 340,00 Euro bütçeli Educating on Climate Forests isimli AB Projesi kabul edildi. Proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy proje ile iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasında ormanların rolünü vurgulayan informal çevre eğitimi aktivitelerinin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Bu aktivitelerin amacı, gençlerin iklim değişikliği ile mücadelede ormanların rolüne yönelik farkındalıklarını arttırmak ve gençleri potansiyel çevre eğitimcileri olarak yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy “ Bu doğrultuda, “Ormanların Önemi”, “İklim Değişikliği”, “İklim Değişikliğinde Ormanların Rolü”, “İklim Değişikliği ve Orman Politikaları” ve “İklim Mültecileri” alt alanlarının her birinde 15 adet informal çevre eğitimi aktivitesi geliştirilecektir. Daha sonra, geliştirilen aktivitelerin uygulanacağı ve gençlerin katılımının sağlanacağı ulusal atölye çalışmaları gerçekleştirilecek olup ayrıca 5 katılımcı ülkenin her birinde uluslararası çalıştaylar düzenlenecektir. Projenin ilk toplantısı 18-21 Ekim 2016 tarihlerinde İspanya, Madrid Medinaceli’de gerçekleştirilmiştir. Ortakların geliştirecekleri alt alanların belirlendiği bu toplantıda, Montes de Socios ormanlık bölgesinde orman politikaları üzerinde bir informal çevre eğitimi gezisi de düzenlemiştir.” dedi. Üniversitemiz adına Yrd. Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy’un koordine ettiği ekibin üyeleri Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya, Yrd. Doç. Dr. Meltem Kurtoğlu Erden, Yrd. Doç. Dr. Zehra Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Sert’tir. Uşak Üniversitesi’nin yanı sıra projenin ortakları arasında dört AB ülkesini temsilen sivil toplum örgütleri bulunmaktadır. Uşak Üniversitesi’nin projeci bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Yrd. Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy’u tebrik ederek, öğretim elemanlarının proje üretmelerinin ve projelerde yer almalarının önemli olduğunu söyledi.

Uşak Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu 01.09.2016 - 31.10.2017 tarihleri arasında yürütülecek 49. 340,00 Euro bütçeli Educating on Climate Forests isimli AB Projesi kabul edildi. 
Proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy proje ile iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasında ormanların rolünü vurgulayan informal çevre eğitimi aktivitelerinin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Bu aktivitelerin amacı, gençlerin iklim değişikliği ile mücadelede ormanların rolüne yönelik farkındalıklarını arttırmak ve gençleri potansiyel çevre eğitimcileri olarak yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy “ Bu doğrultuda, “Ormanların Önemi”, “İklim Değişikliği”, “İklim Değişikliğinde Ormanların Rolü”, “İklim Değişikliği ve Orman Politikaları” ve “İklim Mültecileri” alt alanlarının her birinde 15 adet informal çevre eğitimi aktivitesi geliştirilecektir. Daha sonra, geliştirilen aktivitelerin uygulanacağı ve gençlerin katılımının sağlanacağı ulusal atölye çalışmaları gerçekleştirilecek olup ayrıca 5 katılımcı ülkenin her birinde uluslararası çalıştaylar düzenlenecektir. Projenin ilk toplantısı 18-21 Ekim 2016 tarihlerinde İspanya, Madrid Medinaceli’de gerçekleştirilmiştir. Ortakların geliştirecekleri alt alanların belirlendiği bu toplantıda, Montes de Socios ormanlık bölgesinde orman politikaları üzerinde bir informal çevre eğitimi gezisi de düzenlemiştir.” dedi. 
Üniversitemiz adına Yrd. Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy’un koordine ettiği ekibin üyeleri Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya, Yrd. Doç. Dr. Meltem Kurtoğlu Erden, Yrd. Doç. Dr. Zehra Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Sert’tir. Uşak Üniversitesi’nin yanı sıra projenin ortakları arasında dört AB ülkesini temsilen sivil toplum örgütleri bulunmaktadır. 
Uşak Üniversitesi’nin projeci bir üniversite olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Yrd. Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy’u tebrik ederek, öğretim elemanlarının proje üretmelerinin ve projelerde yer almalarının önemli olduğunu söyledi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.