Uşak TV

Uşak Üniversitesi´nin 12. Fakültesi Kuruldu

Eğitim

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurulma Teklifi Bakanlar Kurulu Tarafından Kabul Edildi

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulması kararı, Millî Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu´nca 20/8/2015 tarihinde kararlaştırıldı.

27 Ağustos 2015 tarihli ve 29458 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı gereği Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi kuruldu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Uşak Üniversitesi´nin 12. Fakültesi olan Tıp Fakültesi´nin kurulduğunu söyledi. Bölgede tıp fakültesi olmayan tek ilin Uşak olduğunu ve göreve geldikleri andan itibaren Uşak´ta Tıp Fakültesi olması için çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken Rektör Çelik “ Planlı ve özverili bir çalışma sonucu Uşak, Tıp Fakültesine kavuştu. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Uşak´ı ziyaretinde Tıp Fakültesi sözü vermişti. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu´na, Bakanlar Kurulumuza, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç´a, YÖK üyelerine, Milletvekilimiz Av. Mehmet Altay´a, Uşak 24. Dönem Milletvekili Dr. İsmail Güneş´e, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım´a, Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın´a ve destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu noktadan itibaren Uşak´ın tüm kurum ve kuruluşları, iş adamlarımız, hayırseverler, el birliği ile 2016-2017 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültemizi, öğrenci alacak ve klinik hizmetler verecek duruma getirmeyi hedefliyoruz. Tıp Fakültesi, Uşak´ın hak ettiği bir fakültedir. Hayırlı olsun.”dedi.

 

Uşak Kız Apart

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.