Uşak TV

Uşak Üniversitesinde Muharrem Ayı Etkinliği

Eğitim

Uşak Üniversitesinde Muharrem Ayı Etkinliği

Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 8 Aralık 2011 tarihinde Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde Muharrem Ayı ve Aşure etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Muharrem Ayı, Aşure ve Ehl-i Beyt Sevgisi konulu bir sunum yaptı. Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Muharrem Ayı’nın farklı kesimler ve kültürler tarafından kutlandığını söyleyerek İslamiyet inancına göre Muharrem Ayı’nın Allah’ın ayı (Şehrullah) olarak adlandırıldığını belirtti. Aşure Günü’nün faziletlerinden bahseden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Dalkıran konuşmasında şunları söyledi: “ Aşure Günü Muharrem Ayı’nın 10. Günüdür. Allah’ın peygamberlerine büyük ikramlarda bulunduğu gündür. Hz. Âdem’in tövbesinin kabul edildiği, Hz. İbrahim’in dünyaya geldiği ve ateşten kurtulduğu, Hz. Nuh’un gemisinin karaya oturduğu gündür. Hadislere göre Aşura gününün orucu bir senenin küçük günahlarına kefarettir”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Dalkıran yaptığı sunumda Ehl-i Beyt sevgisinden de bahsederek “Ehl-i Beyt sevgisi peygamber sevgisine, peygamber sevgisi Allah sevgisine vesile olur” dedi.

Konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Salih Çelebioğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Bozkurt, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Adil Karaman, akademik ve idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Konferansın ardından aşure dağıtımı yapıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.