Uşak TV

Uşak Üniversitesi'nde Türkiye’de Ar-Ge Destekleri Konferansı Gerçekleşti

Eğitim

TÜBA Asli Üyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, TÜBA Üniversite Konferansları Programı çerçevesinde, Uşak Üniversitesi’nde 29 Haziran 2016 tarihinde “Türkiye’de Ar-Ge Destekleri” konulu konferans verdi.

 Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen konferansa Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, sanayici ve işadamları ve akademisyenler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik İstanbul Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur saldırıyı şiddetle kınayarak hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Terörün her türlüsüne tüm dünyanın karşı olması gerektiğine dikkat çeken Rektör Çelik “ Terör saldırılarında kaybettiklerimizin hepsi masum insanlar. Ülkemizde ve dünyada bir terör tehdidi var. Elbette bizler biliyoruz ki belli başlı terör örgütleri belli merkezlerden yönetiliyor. Tüm dünyanın ortak mutabakatla terör saldırılarına karşı olması gerekiyor.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Uşak Üniversitesi’nin projeci bir üniversite olduğunu söyleyerek devletin teşvik için dokuz ayrı kategori belirlediğini ve devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını esas alarak başarılarını ölçen DÜS verilerine göre de Uşak Üniversitesi’nin devlet üniversiteleri genel sıralamasında 24. , 2000 yılından sonra kurulan 50 Devlet Üniversitesi arasında ise 9. sırada bulunduğunu belirtti. Uşak Üniversitesi’nin tüm ilgili kurumların ve sanayicilerin görüş ve fikirlerini önemsediğinin altını çizen Rektör Çelik işbirliklerinin koordineli çalışmalarla devam edeceğini sözlerine ekleyerek “Türkiye’de Ar-Ge Destekleri” konulu konferansın faydalı bilgiler sunacağını belirtti.

TÜBA Asli Üyesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Endüstrisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma “Türkiye’de Ar-Ge Destekleri” konulu sunumda Ulusal Sanayiye Yönelik Projeleri Destekleme Programlarını anlattı. TÜBİTAK, Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Destek Programları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Programları ile KOSGEB Programları hakkında ayrıntılı bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya konferans sonunda Vali Ahmet Okur ve Rektör Prof. Dr. Sait Çelik teşekkür ederek plaket verdiler.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.