Uşak TV

UŞAK ÜNİVERSİTESİ, 2011-2012 AKADEMİK YILI BAŞLADI

Eğitim

UŞAK ÜNİVERSİTESİ, 2011-2012 AKADEMİK YILI BAŞLADI

Uşak Üniversitesi 2011-2012 akademik yılı Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal konferans salonunda düzenlenen törenle açıldı. Akademik yılı açılış törenine; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Dilek Akagün Yılmaz, Uşak İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı. Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve YÖK üyelerinin gönderdiği kutlama mesajları da okundu.

Uşak Üniversitesi’nin 10 bin 970 öğrencisi 365 akademisyenle 2011-2012 eğitim öğretim sezonuna başladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, de törendeki konuşmasında, “Uşak Üniversitesi olarak üniversitelerin bilim ve teknoloji üreterek bilgi teknolojisine sahip bireyler yetiştirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye kendisine tarihin yüklediği bir misyonla hızlı adımlarla ilerlemektedir. Eğitime ayrılan pay küresel ekonomik krize rağmen her geçen yıl artıyor. Yeni kurulan üniversiteler kuruldukları illere her alanda önemli katkılar sağlıyor. Üniversite sayısının çok olması üniversitelerimiz arasındaki rekabeti açık hale getirdi. Bu bilimsel yarış ortamında üniversiteleri daha nitelikli hale getirerek dünya çapında rekabet etmemiz gerekiyor. Uşak Üniversitesi olarak tercih edilen bir üniversite olmak için çeşitli projeler yürütüyoruz. Genel bütçeden ayrılan paylar üniversitemizin tercih edilebilir olması için yeterli olmayabilir. Ayrıca tüm illerdeki üniversitelere aynı oranda genel bütçeden pay ayrılıyor. Fark oluşturabilmek için yerel dinamiklerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇ NÜFUSUMUZ

Türkiye’nin son 10 yıldır genel bütçeden eğitime ayırdığı payı her yıl artırdığını ifade eden Vali Özdemir Çakacak ise konuşmasında genç nüfusun önemine değindi. Türkiye’nin en büyük zenginliğinin iyi eğitilmiş genç nüfusu olduğunu kaydeden Vali Özdemir Çakacak şunları söyledi; “Sahip olduğumuz genç nüfus en büyük zenginliğimizdir. Ülkemiz her alanda büyük gelişmeler kaydediyor. Bizler yeter ki tüm kurumlarımızla bu gelişmeye ayak uydurabilelim. Üniversitelerin sanayicilerle işbirliği yapmasını ve teknoparklar kurmalarını arzu ediyoruz. Uşak Üniversitesi de sanayicilerle işbirliği içine girerek sanayicilerimizin dünyayla rekabet edebilmesine yardımcı olacaktır. Bizim arzumuz budur”

Hızla gelişen Türkiye’nin bölgesinde lider ülke olmasından endişe duyanların hain bölücü terör örgütüne destek verdiğini de belirten Vali Özdemir Çakacak, şöyle devam etti; “Hızlı bir gelişme içindeki ülkemizin bu gelişmesinden ve küresel güç olmasından endişe endeler bizi durdurmak için teröre destek veriyor. Bugünkü terör problemi bu düşüncenin bir tezahürüdür Ülkemizin büyümesini istemeyenler terörü maşa olarak kullanıyor. Son saldırıda 24 askerimizin şehit olması milletimizi derinden yaraladı. Devletimizin gücü terörle mücadeleye muktedirdir. Millet olarak serin kanlı duruşumuzu sürdürmeliyiz. Bunu başarabilirsek hainler emellerine ulaşamayacaktır. Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacı var. Birlik beraberliğimizi kuruduğumuz sürece terör sorununu daha kolay aşacağımıza inanıyorum”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuşmasında hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini ifade ederek “Eğitim bir ülkenin kalkınmasında en temel faktörüdür. Eğitime önem vermeyen ülkeler gelişen dünyada geri kalacaktır” dedi.

Türkiye’de üniversitesi bulunmayan il kalmadığını ve ülke çapında 165 üniversite bulunduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “İllere üniversite kurduğumuzda bunlar tabela üniversitesi olacak diye eleştirmişlerdi. Ancak görüyoruz ki üniversitelerimiz her geçen gün ilerliyor. Uşak Üniversitesi kurulduğu 2006 yılından bu yana önemli gelişmeler kaydetti. Türkiye’nin büyük hedefleri var. Dünya ekonomisinde 16. sıradayız. Şanlı bir tarihe sahip olan bu milletimize 16. sıra tatmin etmiyor. 2023 yılında dünyada ilk 10 ekonomi içine gireceğiz. Bu hedefi yakalayabilmek için üniversitelerin desteğine ihtiyacımız var. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Türkiye, coğrafi olarak hassas bir noktada. Ayakta kalabilmek için güçlü olmak zorundayız. Türkiye’nin önünü kesmek için teröre destek verenler var. Ülke olarak bu çakıl taşlarını aşarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Yolumuza emin adımlarla devam edebilmek için eğitime, bilime ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorundayız. Uşak Üniversitesi’ni uluslar arası arenada rekabet edebilen bir üniversite olarak görmek istiyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.