Uşak TV

UŞAK'TA TEOG HEYECANI

Eğitim

Sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sınavın ilk gün oturumu Uşak'ta sorunsuz tamamlandı.

 Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu Uşak'ta sorunsuz tamamlandı.

Öğrenciler ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı.

Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarla sınav salonlarına girilmesine izin verilmedi. Sekizinci sınıf öğrencileri saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayan sınavlarda, sırasıyla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girdi. Her dersten dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruldu, cevaplanması için 40 dakika süre verildi.

Ortak sınavlar nedeniyle, sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmadı. 

Uşak'ta 86 merkezde gerçekleştirilen sınava 4 bin 543 öğrenci katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, sınavlar boyunca herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti. 

Yarınki ikinci oturumda Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav yapılacak.

















Yorumlar (1)

idareciler sorumsuz davranmış 8 Yıl Önce

eğer bu fotoğraflar sınavdan önce çekildi ise skandal çünkü sınav yönetmelğine göre sınıflardaki tüm panolar temizlenmeliydi.i̇nşAllah uyarımızı dikkate alırlarda çocukların emekleri boşa gitmez

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.