Uşak TV

Uşak'ta sınav güvenliği toplantısı

Eğitim

Uşak'ta, üniversite sınavında birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavı öncesinde "sınav güvenliği" toplantısı yapıldı.

 Konuya ilişkin açıklama yapan Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik, 13 Mart Pazar günü yapılacak sınava 11 bin 680 adayın sınava gireceğini söyledi.

Çelik, sınavların yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

Sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Çelik, "Uşak genelinde 38 okulumuzda sınav gerçekleşecek. ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Bugün yaptığımız toplantıda, sınavda alınacak güvenlik önlemlerini görüştük. Pazar günü saat 10.00'da başlayacak olan YGS sınavı 12.40'da sona erecek. YGS sınavına girecek öğrencilerimizin yanlarında mutlaka güncel fotoğraflı ve nüfus cüzdanlarını fotoğraflı YGS Sınav Giriş Belgesini bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanlarını kaybedenler ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için 13 Mart 2016 Pazar günü saat 07.00-10.15 saatleri arasında İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü açık olacaktır. Sınava girecek adaylara tavsiyem, sınavdan bir gün önce mutlaka sınava girecekleri okulları görsünler. ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü olarak tüm tedbirlerimizi aldık" dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'ndeki toplantıya İl Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Uşak Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz ile diğer yetkililer katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.