Uşak TV

“Üniversite Yaşamına Uyum Programı” Başladı

Eğitim

Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sosyal Hizmet Birimi tarafından düzenlenen “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” 5 Ekim 2015 tarihinde Mustafa Kemal Paşa Amfisi´nde gerçekleştirilen ilk toplantıyla başladı.

Üniversiteye yeni başlayan öğrencileri bilgilendirmek ve üniversite yaşamına uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen programın ilki Fen Edebiyat Fakültesi´ne yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirildi.

Toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gökçe öğrencilere üniversitemiz hakkında genel bilgiler vererek öğrencilerin yararlanabileceği imkânlardan söz etti. Kenan Gökçe bu toplantıların üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin bilgilendirilmesi açısından önemli olduğunu belirterek “Bu tür etkinlikler öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılına daha verimli başlamalarına yardımcı olacaktır” dedi.

Üniversite Yaşamına Uyum Programına Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Görevli Psikolog Merve Ocak, Diyetisyen Sibel Erdem ve Sosyal Hizmet Uzmanı Meryem Gül de katıldı.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada üniversiteye başlangıç döneminin bir geçiş dönemi olduğunu söyleyerek bu bağlamda hazırlanan Üniversite Yaşamına Uyum Programının üniversitemizde eğitim görmeye hak kazanmış öğrencileri; karşılaşacakları bir takım yeni durumlarla ilgili bilgilendirerek üniversite yaşamına adaptasyonlarını kolaylaştırmak amacında olduğunu belirtti.

Eğitim- öğretim ve sınav yönetmeliği, ders kayıt işlemleri, danışmanlık sistemi, öğrenci disiplin işleri, dikey- yatay geçiş işlemleri, psikolojik danışmanlık, diyet danışmanlığı, sosyal hizmet uygulamaları, engelli öğrenci birimi, öğrenci konseyi ve görevleri, kısmi zamanlı çalışma, yemek bursu, sağlık işlemleri, öğrenci kulüpleri, Erasmus öğrenci hareketliliği, Sürekli Eğitim Merkezi kursları ve eğitim programları konularının yer aldığı Üniversite Yaşamına Uyum Programı ile belirlenen tarihlerde fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımıza yeni başlayan öğrencilerimiz bilgilendirilmeye devam edecektir.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.