Uşak TV

ÜÇ ÜNİVERSİTEDEN ÖNEMLİ PROTOKOL

Eğitim

New Horizons Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Protokolü İmzalandı

Uşak Üniversitesi Proje Birimi Koordinatörlüğünce hazırlanan ve TR33 Bölgesindeki devlet üniversiteleri Celal Bayar Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı "New Horizons" isimli Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu protokolü 25 Aralık 2015 tarihinde imzalandı.

Avrupa Birliği tarafından kabul edilerek 4 yıllığına akredite olan "New Horizons" isimli Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu protokolüne Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar imza attı.

Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından, 2015 - 2016 dönemi için 6 şehirden (Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Kayseri ve Uşak) toplam 9 üniversitenin hazırlamış olduğu konsorsiyuma destek verilirken, "NEW HORIZONS" isimli projenin 95 hareketlilikle en fazla hareketlilik tahsis edilen konsorsiyum olduğuna dikkat çekti. Projenin geçen yıl 10 bin 150 Euro destekli, bu yıl ise 131 bin 100 Euro hibe desteği almaya hak kazandığını belirten Rektör Çelik “Konsorsiyum; Avrupa Birliği ülkelerinde, öğrenci staj faaliyetleri, fen ve doğa bilimleri alanında laboratuvar, tarım bilimleri alanında saha çalışmaları, arkeolojik kazı ve yüzey araştırmaları, eğitim bilimlerde grup çalışmaları ve ekonomi ve işletme yönetiminde staj faaliyetlerini kapsamaktadır. Buna ek olarak akademik personelin fen, mühendislik, ziraat ve doğa bilimleri alanında teknik kurslara katılımı ve eğitim bilimleri alanında takım çalışmalarının yapılması gibi eğitimi alma faaliyetleri de bulunmaktadır. Nitelikli iş gücünü yetiştiren kurumlar olarak eğitim kalitesinin arttırılması, AB entegrasyon sürecine katkıda bulunması ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi hedeflerinden yola çıkarak konsorsiyum ortak kurumları kilit kurumlar olarak yer almaktadır. Kamu kurumlarında görev alan personelin ve öğrencilerin yükseköğrenimlerini üstlenen üniversiteler proje kapsamında yurt dışındaki muadil kurumların öğretim sistemleri, uygulamaları ve çalışmaları ile ilgili olarak yerinde inceleme çalışmaları yapmaları hareketlilik faaliyetlerinin katılımcılar üzerinde maksimum fayda sağlayacaktır. Projenin başarı ile tamamlanması sonucunda yararlanıcıların kişisel gelişim ve özgüvenlerinin artırılması, sosyo-kültürel ilişkilerinin güçlendirilmesi, yabancı dil yeterliliklerinin geliştirilmesi, teknik ve pratik bilgi birikiminin kazandırılması, katılımcıların kültürlerarası farkındalığının ve AB mevzuat ve uygulamalarına ilişkin yetkinliklerinin artırılması hedeflenmektedir.”dedi.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.