Uşak TV

REKTÖR SAVAŞ ÜNİVERSİTE SENATOSUNDA YASALARA UYMAYACAĞINI SÖYLEMİŞ! DOĞRU MU?

Eğitim

Yasa dışı kişiye özel kadro ilan eden rektör beyin üniversite senatosunda haberimizle ilgili rahatsızlığınım dile getirdiğine dair bir haber aldık.

Rektör hoca burada alınan kararların gizli ve mahrem olması gerektiğini söylemiş. Daha da kötüsü yasa dışı olarak kişiye özel ilan ettiği kadroları o kişilere tahsis edeceğim ellerinden geliyorsa engellesinler gibi bir tavır koymuş.

Duyduğumuzda üzüldük. Duyumlarımız doğru ise; Türkiye Cumhuriyeti’nin bir rektörü diyor ki; torpil de yaparım itimasta! Kimse 0 karışamaz! İstediğimi alır istediğimi atarım! Yasa dışı kadro ilanı yaptım şimdi de gereğini yapacağım bu kişileri alacağım. Var mı itiraz eden? Bir bilim kuruluşunun senatosunda bir rektör bunları söylüyorsa veya bu anlama gelen sözel tepkilerde bulunuyorsa bu ülkede bilim kurumları bitmiş demektir.

Bilim adamları bu duruma güç zehirlenmesi diyor. Rektör bey de galiba bir güç zehirlenmesi yaşıyor.

Şimdi sayın rektör hocadan cevap bekliyoruz. Hukuka eşitlik prensibine, daha bir çok anayasal temel hak ve özgürlüğü tanımam mı diyorsunuz? Norm kadrolarla ilgili yönetmeliler beni bağlamaz mı diyorsunuz? Kişiye özel kadro yapar yayınlar ve o kişiyi hakkı olmadığı halde alırım kul hakkı tanımam mı diyorsunuz?

Kusura bakmayın hocam. Bu koşullarda biz de sizi tanımaz, haktan hukuktan ve adaletten yana tavır koyar, yasa dışı uygulamalarınızı kamuoyuna duyururuz.

 Öncelikle rektör beyi insafa ve adalete davet ediyor ve soruyoruz. Bir bilim adamı olarak başvuru yapabileceğiniz bir kadroya, bir başkasının doktora konusu veya özel çalışma konusu yazılsa, yani falan konuda doktora yapmış olmak, filan konuda çalışması bulunmak gibi bir koşul koyulsa ve siz bu kadroya başvurma olanağını yitirseniz bu yasal olmayan işlemi adil ve hukuka uygun bulur musunuz?

Öncelikle bu konularda açıklama yapmak isterse haber sitemiz kendisine açıktır. Bu konularda canlı yayında açıklama yapmak isterse kendisine olanak tanırız. Ayrıca üniversitesinin başında durmadığı haftanın birkaç günü şehir dışında geçirdiği iddiaları da var. Daha bir çok iddia ve şikayet var. Bunların hepsini kendisine açıktan sorar tatmin edici cevaplar alırsak bir daha haber yapma ihtiyacı hissetmeyiz.

Üniversite ile ilgili haberimizden sonra inanılmaz ihbarlar yağmaya başladı. İhbar kaynakları kendilerini açıkça belli etmediği için şimdilik haber yapmıyorum. Ancak bazı iddialar çok vahim ve araştırıyorum. Ekrem hoca bilmelidir ki özgür basın olarak düşmanı ve karşıtı değiliz. Fakat bilim adamı sıfatıyla kanunsuz işlemi yapabileceğini ifade edebilmesi kendisini oraya atayan iradeye ihanettir. İktidarın bugün büyükşehirlerde ve Uşakta yaşadığı gerilemenin genel olarak bu tür adil olmayan uygulamalardan kaynaklandığını basın olarak görüyoruz. Açıklıktan ve şeffaflıktan yanayız. Haktan hukuktan ve adaletten yanayız.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.