Uşak TV

MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ DEKANLARI UŞAK'TA TOPLANDI

Eğitim

Uşak Üniversitesi’nde MÜDEK-Akreditasyon Süreci Toplantısı Gerçekleşti

Mühendislik Fakülteleri Dekanlar Konseyi (MÜDEK) Akreditasyon süreci toplantısı Uşak Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Soykan, İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan Uçar ve Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik üniversitelerin uluslararası tanınırlığı ile ilgili çalışmaların önemli olduğunu söyleyerek Mühendislik Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nin (MÜDEK) Mühendislik Fakültelerindeki bölümlerin uluslararası tanınırlığının ve kalitesinin göstergesi olan akreditasyon çalışmalarını ülkemizde yürüten bir kurum olduğunu belirtti.

Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Soykan ise Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak akreditasyon çalışmalarına başlayarak şartları hazır olan bölümlerimizde akredite olmak istediklerini ifade ederek “ YÖK’ de Kalite Kurulu oluşturuldu, artık üniversitelerimizde kalite değerlendirmeleri yapılacak, biz de Uşak Üniversitesi ve Mühendislik Fakültesi olarak gerekli çalışmaları yaparak dünya standartlarında eğitim vermek istiyoruz. Bugün aramızda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan Uçar bu konularda yetkin bir isim. Bizleri bilgilendirecek, bu süreçteki yol haritamızı belirleyeceğiz ve sorularımızı yanıtlayacak.”dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan Uçar Mühendislik Fakültelerinde eğitimin niteliği ve kalitesinin tescili ve konuyla ilgili süreçler hakkında bilgi vererek soruları yanıtladı.

Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Çelik verdiği bilgilerden dolayı Prof. Dr. Doğan Uçar’a teşekkür ederek üniversitemiz plaketini verdi.








Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.