Uşak TV

LİSELİLER STORYTELLİNG(HİKAYECİLİK) SUNUMUNU BEĞENDİ

Eğitim

UŞAK-ULUBEY İLÇESİNDE LİSELİLERE YÖNELİK STORYTELLİNG(HİKAYECİLİK) SUNUMU TAMAMLANDI

Ulubey ilçesinde liselilere yönelik storytelling(hikayecilik) sunumu yapıldı. Gazeteci yazar Rağıp Bayraktar tarafından yapılan sunum ilçede dört lisede yapıldı.
Öğrencilerden sunum sonunda alınan geri dönüşler, öğrenciler tarafından hikayeciliğin beğenildiği anlaşıldı.
Ulubey’de ki sunumu gerçekleştiren Gazeteci yazar Rağıp BAYRAKTAR konu hakkında şunları söyledi.
“ Storytelling (hikayecilik) eğlenceli bir eğitim usulü. Bu tür eğitimle kazanılanlar zevkle öğrenildiği için kalıcı oluyor. Liseliler için hazırladığımız proğramı ilk olarak ilçemiz Ulubey’de sunduk.Sağ olsunlar Kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürümüz bu imkanı öğrencilere sunmamıza fırsat verdiler. Ulubey bu projenin pilot bölgesi oldu. Öğrencilerden aldığımız yazılı geri dönüşler gösterdi ki hikayecilik usulü eğitimde yüzde yüze yakın başarı sağlıyor”
“ öğrencilere sınıf ortamında yaptığımız “hayat aşısı” isimli sunumda “bozuk para”, “hayat hayaldir” , “hayat fırsattır” ve “dirilen şehit” hikayelerini anlattık.
Rağıp BAYRAKTAR projenin amacı hakkında da şunları söyledi. “ Liseliler için hazırladığımız bu projelerin amacı gençlerin hayata bakışlarına yeni bir pencere açmak, hayatı bütün yönleriyle tanıtmak, erdemli birer insan olmalarını sağlamak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak olarak sıralanabilir.”
Projenin yeni öğretim döneminde Uşak merkez ve diğer ilçelerde uygulanması hedefini taşıdıklarını belirten Rağıp BAYRAKTAR, “ yeni eğitim ve öğretim döneminde sponsorlar vasıtasıyla bu projeyi Uşak merkez ve diğer ilçelerdeki liselerde uygulamak istiyoruz.” Şeklinde konuştu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.