Uşak TV

KANYON KOLEJİ KIZILAY'A KAN VE MORAL DESTEĞİ

Eğitim

Kanyon Koleji öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte Kızılay haftasında anlamlı bir kampanya düzenleyerek topluca kan bağışında bulundular.

 Toplanan 50 ünite kan ile kan bağışında bulunmanın hayati bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Kanyon Koleji öğrencileri Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır mesajını verdiler. Kan vererek aynı zamanda sağlıklı ve daha uzun yaşamanın mümkün olduğuna dikkat çeken Kanyon Koleji öğrenci ve öğretmenleri toplu olarak kan verdiler.

Kan vermenin faydaları: 
"-Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. 
- Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. 
- Kandaki yüksek yağ oranı düşer. 
- Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. 
- Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. 
- Kan bağışçısı her kan verdiğinde: 
- AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz 
- Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. 
Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır" Mesajını verdiler.
Kızılay Haftası nedeniyle Uşak Belediyesi önünden Atatürk anıtına kadar düzenlenen kortejde kan bağışına farkındalık yaratarak destek veren Kanyon Koleji öğrencileri Türk Kızılayı’nın hilali altında buluşalım pankartıyla dikkat çektiler.


























Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.