Uşak TV

KANUNLARI HİÇE SAYAN MÜDÜR OKULDA SİGARA ALANI İLAN ETTİ

Eğitim

Şehit Abdülkadir Kılavuz Anadolu Lise Müdürü Mustafa Solak kanunla okullarda sigara içilmesi yasaklanmasına rağmen resmi yazı yazarak okul içinde sigara içilebilecek alan belirledi.

 Şehit Abdülkadir Kılavuz Anadolu Lise Müdürü Mustafa Solak kanunla okullarda sigara içilmesi yasaklanmasına rağmen resmi yazı yazarak okul içinde sigara içilebilecek alan belirledi.
4207 Sayılı Kanun ve bu kanunu değişiklik yapan 5727 sayılı 03.01.2008 (19.1.2008/26761) tarihinde yayınlanan kanuna göre “Okul öncesi eğitim kurumlarının, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında sigara içmenin kesinlikle yasaklandı. Yukarıda bahsettiğimiz kanuna uyarak sigaradan en azından okul bahçesi ve içinde uzak durup öğrencilere kötü örnek olmaktan kaçınan öğretmenler gözden kaçmazken diğer taraftan 16.05.2016 tarih 2592477/5101 sayılı yazısında Şehit Abdülkadir Kılavuz Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Solak okul içinde çıkardığı ayrı bir yazıyla (!) ilginç bir uygulamaya imza attı. 
OKUL İÇİNDE VE KAPALI ALANDA SIGARA SERBEST!.. 
Okul Müdürü Mustafa Solak imzalı yazıda 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine dair kanun ve öğrencilere örnek teşkil etme bağlamında okul bahçesi açık alanında sigara içilmemesi, gerekirse kağıt toplama alanı şeklinde yaptırılan kapalı alanda sigara kullanılmasını önemle rica ederim dedi. 
DUR DİYECEKLER Mİ?!. 
Mustafa Solak aynı kanunun ek maddelerini görmezden gelip kendince kanunu çiğneyerek kapalı alanda sigara içmeyi meşru hale getirirken aynı okulun beden eğitimi öğretmenleri odası da ayrı bir sigara odası olarak kullanıldığı da gelen bilgiler arasında. Şehit Abdülkadir Kılavuz Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Solak’ın, sigara kullanan öğretmenlere bazı alanlarda göz yumduğu iddia ediliyor. 




Yorumlar (9)

Emre 8 Yıl Önce

Ben bu okulda 11.sınıf öğrencisiyim. Öğretmenler için sadece ayrı bir sigara odası var dışarıda içmek tabiki yasak bu nasıl bir haberdir??!

aysu 8 Yıl Önce

Bence okul mudurune aferim diger turlu ogretmenler ogrencilerin onunde bahcede onlara kotu ornek oluyorlar en azindan kapali bir yerde ogrenciler gormez

sigara içmeyen 8 Yıl Önce

sigara dumanından tuvaletine girmenin mümkün olmadığı okul :(

X Man 8 Yıl Önce

Uygulama aslında olması gereken şey, bir veli olarak bu duruma katılıyorum hem öğrencilerimizin gözü önünde içilmemiş olur sonuçta öğretmenler öğrencilerimizin gözünde model oluyorlar

Haksız Suçlama! 8 Yıl Önce

Bu okulda çalışan biri olarak müdür beyin bu konuda ne kadar hassas olduğunu belirtmek isterim. Ne yazık ki suçlama yapmayı iftira atmayı kendine iş edinmiş kişiler yüzünden huzur bozuluyor. Çalışan insanların değeri bilinmeli.

Hasan 8 Yıl Önce

Ben okulun 11.sınıf öğrencisiyim öğretmenler odasında içildiği asılsızdır.

İsmail 8 Yıl Önce

Kesinlikle doğru haber

Unforgetable 8 Yıl Önce

kendine sorsanız şimdi pek de iyi niyetlidir garibim.

emekli 8 Yıl Önce

emekli bir öğretmen olarak doğru bir karar, öğretmenlerin okul önünde sigara içmeleri hoş değil öğrencinin görmeyeceği bir alanda olması güzel bir uygulama

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.