Uşak TV

“Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” İçin Uşak Polisi Seferber Oldu

Eğitim

2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması ile birlikte Uşak emniyet Müdürlüğü de “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” için harekete geçti.

Okulun İlk günü 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Marmaris’te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele yapılan saldırıda Şehit olan Polis Memurumuz Mehmet Çetin’in oğlu ve kızı da polisler eşliğinde ilk derse girdiler. 

İl Emniyet Müdürlüğü tüm birimleriyle çocuklarımızın eğitimlerini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri, okulda ve okul çevrelerinde her türlü suç ve şiddetten, madde bağımlılığı başta olmak üzere kötü alışkanlıklardan korunması amacıyla 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde okul çevrelerinde tedbirler aldı.

“Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında, İl Merkezimizde 78, İlçelerimizde ise 40 okulda sorumlu amirler ile birlikte 159 personel ve 36 ekip görevlendirildi.
Okul idaresi ve öğrenci velileri ile koordinasyonun sağlanması amacıyla her okul için bir Polis irtibat görevlisi ile okulla ilişkisi bulunmayan şahısların uzaklaştırılması, öğrencilere alkol ve tütün mamullerinin satılmasının engellenmesi için okul giriş ve çıkış saatlerinde ekip görevlendirilecek, ayrıca okul çevrelerinde bulunan internet kafeler, elektronik oyun salonları, kahvehaneler başta olmak üzere umuma açık yerler ile park ve bahçelere yönelik denetimler artırılacak.
Öğrencilerimizin Okullarına geliş-gidiş saatlerinde trafik kazalarına karşı can güvenliklerini korumak maksadıyla okul servislerinin denetimleri artırılacak ve yol güzergâhlarında trafik ekipleri görevlendirilecek. 

















Yorumlar (1)

kEMAL 8 Yıl Önce

milli eğitimin bu işe el atması lazım.. okullarda sürekli polis ya da özel güvenlik beklemeli

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.