Uşak TV

İRAN DA MECLİSE İŞİD SALDIRISI 7 ÖLÜ

DUNYA

İran'da bugün iki silahlı saldırı düzenlendi. Meclisteki saldırıda 7 kişi öldü ve 4 kişi rehin alındı.

İran'da bugün iki silahlı saldırı düzenlendi. Meclisteki saldırıda 7 kişi öldü ve 4 kişi rehin alındı. İkinci saldırı Humeyni türbesi önünde gerçekleşti. Burada da 4 kişinin silahlı saldırı düzenlediği bildirildi. Türbenin önünde 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı bilgisi var. Yetkililer saldırganlardan birisinin üzerindeki bomba yüklü yeleği patlattığını açıkladı. Bir saldırganın siyanür içip intihar ettiği gelen bilgiler arasında. Kendini patlatan eylemcinin kadın olduğu öğrenildi. Reuters haber ajansı ise İran parlamentosundaki saldırganın üzerindeki bombalı yelekle intihar saldırısı gerçekleştiğini duyurdu. 

MECLİSTE KENDİSİNİ PATLATTI

Meclise saldırı gerçekleştiren ve daha sonra 4 kişiyi rehin alan saldırgan ilk etapta polis tarafından kuşatıldı. Yanında 4 rehine bulunduğu ifade edilen saldırgan daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Fars Haber Ajansı, 4'üncü katta bulunan saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığını açıklamıştı. Saldırganın yanındaki rehinelerin akibeti henüz bilinmiyor. 

İKİNCİ SALDIRI HUMEYNİ TÜRBESİNDE

Meclisin önünde çatışma bulunduğuna yönelik haberlerin gelmesinin hemen ardından İran devlet televizyonu, Ayetullah Humeyni'nin türbesi önünde de silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.