Uşak TV

YÜREĞİMİZ YANIYOR, HELİKOPTER KAZASINDA 11 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Adliye&Jan.&Polis

Türkiye helikopter kazası sonucu şehit düşen 11 vatan evladına ağlıyor. Bingöl'den havalanan askeri helikopter Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzereyken kaza kırıma uğradı. 10 askerimizin ve 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da şehit olduğu kazada, şehitlerimizin kimlikleri belli oldu Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere bugün saat 14:00 da kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesildi. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Aralarında 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 askerin şehit olduğu 2 askerin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Türkiye’yi yasa boğan kazanın ardından şehitlerimizin kimlikleri de belli oldu. 
8. KOLORDU KOMUTANI ŞEHİT OLDU
11 askerin şehit olduğu 2 askerin de yaralandığı helikopter kazasında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da şehit oldu. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.
JANDARMA ALBAY DA ŞEHİT DÜŞTÜ
Askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer'in (49) şehadet haberi, Ankara'daki evine ulaştı. 
KURMAY YÜZBAŞI DA ŞEHİT OLDU
Kaza kırıma uğrayan helikopterde 36 yaşındaki Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş de şehit düştü. Şehitlerden Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş'in Trabzon'un Of ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. 
BİR YÜZBAŞI DAHA ŞEHİT OLDU
Kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan askerlerden Yüzbaşı Salih Sarıoğlu'nun (34) Samsun'un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. 
 TOPÇU ASTSUBAT ŞEHİT OLDU
Düşen helikopterde şehit olan Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz'ın (28) Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
ASTSUBAY ÇAVUŞ DA ŞEHİT OLDU
Askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu'nun (40) şehadet haberi, memleketi Kırıkkale'deki evine ulaştı. 
 PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU
Kimliği belli olan diğer şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül'ün, Amasya nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. 
AFYONKARAHİSAR'A DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Kazada şehit olan askerlerden Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek'in acı haberi Afyonkarahisar'da yaşayan ailesine ulaştı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.