Uşak TV

UYUŞTURUCU VE İNTİHAR'DAN ÖLÜMLER ARTTI HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Adliye&Jan.&Polis

Uşak'ta Uyuşturucu ve İntihar olaylarından ölümleri engellemek için seferber olmalıyız.

 Gecesini gündüzüne katarak çalışan Başta Uşak Valisi Sayın Ahmet Okur olmak üzere Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Sağlık Müdürü Alper Cem Ünalan ve uyuşturucu ile mücadele önemli başarılara imza atmış olan KOM Şubesi ekiplerine sesleniyoruz. Biliyoruz çok çalışıyorsunuz çok yoruluyorsunuz. Ancak Uşak'ın kanayan en büyük iki sorununun çözümü ancak sizlerin gayreti ve koordineli çalışması ile olabilir.

Okullar açıldı Emniyet gerektiği kadar okul çevresinde tedbir almaya, gençlerimizi korumaya çalışıyor.

Uşak’ta maalesef son yıllarda uyuşturucu kullanımın hızla arttığı ve ölüm olaylarının arttığı bir il haline gelmiş durumda. Son aylarda özellikle bonzai denen illetten ölenlerin sayısı maalesef her geçen gün artıyor canlar yanmaya devam ediyor. Uşak Polisi her ne kadar uyuşturucu ile mücadele etse de maalesef yetersiz kalıyor. Gereli eğitim ve bağımlılara sağlık konusunda tedavi edecek imkanlar geliştirilmeli. 15 Yaşında 16 yaşında çocuklarımız uyuşturucu pençesine düşüren sebepler araştırılmalı çözüm yolları aranmalı. Daha dün 15 yaşında bir evladımızı ne yazık ki bonzai ye kurban verdik. Artık bunlara dur denmeli.

Gençlerin uyuşturucu ve madde bağımlılığı sigara alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kurtarılması ve bulaşmamaları için toplum olarak hepimiz seferber olmalıyız.

Bu arada iş sadece Emniyete değil okullarımızda müdürlerimize öğretmenlerimize, milli eğitim camiasına da büyük iş düşüyor. Okullarda madde bağımlıları öğrenciler tarafından bile biliniyor. Tekel Bayileri 18 yaşından küçüklere alkol ve sigara satmaktan çekinmiyor. Yeterli denetim yok. Bu konuda kim sorumluysa denetimler artırılmalı ve gençler mümkün olduğu kadar korunmaya çalışılmalı.

İNTİHAR DA İLK SIRADAYIZ AMA ÇOCUK PSİKOLOĞUMUZ YOK

Bu arada Uşak ne yazık ki İntiharda da Türkiye de ilk sırada yer alıyor. Nüfus oranına göre en çok intihar Uşak’ta yaşanıyor. Ancak buna rağmen Uşak’ta hiçbir hastanede Çocuk Psikoloğu yok.

İntihar olaylarının önlenmesi ile ilgili olarak en küçük bir çalışma yapılmış değil. Bu konuda gerek ilin yöneticileri gerekse sivil toplum kuruluşları ve ailelere büyük görev düşüyor. Haydi hep birlikte elimizi taşın altına koyalım ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için elimizden geleni yapalım. 

Yorumlar (3)

Maalesef 8 Yıl Önce

Piyasada okadar kolay satiliyorki bu illetler herkez istediği an bulabiliyor artık heryerden

Mahmut 8 Yıl Önce

Izzettin calislar lisesini karsi arasi 2. Yalcin sokak bu sokak a cok dikkat edilmeli

ömerrr 8 Yıl Önce

akse yolunda esnafım Allahın belası romanlar beynel minel satıyo mahallede, dur diyen bi polis yokkkk malesef

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.