Uşak TV

UŞAKTA FETÖ'NÜN GAYBUBET EVLERİNE OPERASYON 5 GÖZALTI

Adliye&Jan.&Polis

Uşak FETÖ'nün Gaygubet evlerine yöenlik yapılan opğerasyonda 5 kişi yakalandı. 


FETÖ/PDY terör örgütün il yapılanma modelinde yer alan birçok isim deşifre edilmesine rağmen halen il genelinde bir organizasyon yapısı ve örtülü faaliyetin devam ettiği, son dönemde kaybettiği kadrolarını korumak amacıyla örgüt lideri Fethullah Gülen tarafından bizzat verilen talimatlar doğrultusunda yeni bir örgütlenme modeli oluşturularak ülke genelinde “Gaybubet” adı altında bir yapılanmaya gittikleri biliniyor.
Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından, FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında “ Gaybubet Evleri “ ile ilgili gizli yapılanmanın çökertilmesine yönelik çalışma uapıldı. 
Yapılan çalışma sonucu Gaybubet Evi yapılanmasına ve firari şahısların bulunabileceği değerlendirilen (4) farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Yapılan operasyonda (2)’si Aydın, (1)’i Manisa, (1)’i Aksaray ve (1)’i Kayseri illerinden Ağır Ceza Mahkemelerince haklarında yakalama kararı bulunan (5) şüpheli (4 Erkek-1 Kadın) şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalar neticesinde;
• 2 Adet Sahte Kimlik,
• 2 adet Sahte Sürücü Belgesi,
• Çok miktarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. 

Ele geçirilen 2 adet sahte sürücü belgesinin operasyon sırasında, resim kısımlarının kesildiği ve baca deliklerine atıldığı tespit edilmiş, yakalanan şüpheliler arandıkları illere teslim ediler.
Gözaltına alınan (E.K.) isimli şahsın eşi olan (B.K.)’nın, üzerinde resminin bulunduğu sahte sürücü belgesi ele geçirilerek B.K. isimli şahsa Resmi Belgede Sahtecilik suçundan işlem yapıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.