Uşak TV

UŞAKLI İŞADAMINI 4 MİLYON DOLAR DOLANDIRDILAR

Adliye&Jan.&Polis

UŞAKLI İŞADAMINI 4 MİLYON DOLAR DOLANDIRDILAR

Ankara Polisinin yaptığı operasyonda Uşaklı işadamını 4 milyon dolar dolandıran çeteyi ele geçirdi. Dolandırılan işadamının adı açıklanmadı.

Çetenin Uşak’ta bir işadamını 4 milyon dolar dolandırdığı belirlendi. Şebekenin tekstil fabrikası sahibi bir işadamını bölgeye hastane kuracaklarını söyleyerek fabrikadaki atölye malzemelerini sattırdığı ve tüm parasına el koyduğu soruşturma dosyasına girdi.

 Dolandırıcılık çetesinde emekli albay ve MİT’çi de var
Ankara Emniyet Müdürlüğü, 5 ilde düzenlediği operasyonda ’yatırım’ vaadiyle vatandaşı dolandıran 26 kişilik çeteyi çökertti. 8 milyon dolarlık (12 milyon 471 TL) vurgunda, aralarında bir profesör, emekli albay ve emekli MİT görevlisinin de bulunduğu 3 kişi tutuklandı, 23 kişi gözaltına alındı.

Başkent polisinin 5 ilde eşzamanlı gerçekleştirdiği operasyonda ’yatırım yapacağız’ diyerek vatandaşları dolandıran 26 kişilik bir şebeke ortaya çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında Hacettepe Üniversitesi’nde görevli profesör, emekli albay, emekli MİT görevlisi ve bir gazeteci de bulunuyor. Prestij sağlamak için gazete ve dernek kuran dolandırıcılık şebekesinin ilk belirlemelere göre 8 milyon dolarlık (12 milyon 471 bin TL) vurgun yaptığı öne sürülüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, birbirinden ilginç sıfatlara sahip elemanları bulunan bir dolandırıcılık şebekesini ortaya çıkardı. Operasyon, bir işadamının, kendini yüzbaşı olarak tanıtan biri tarafından dolandırıldığını polise ihbar etmesi üzerine başladı. Şikâyet üzerine polis, zanlıyı gözaltına alınca arkasında bir şebekenin varlığı saptandı.

Ankara Özel Yetkili Savcısı Halil Acıoğlu’nun koordinesinde 9 aylık teknik ve fiziki takipten sonra hafta sonu başlatılan operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. 3 kişi savcılık sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 23 kişi de önceki gün hakim karşısına çıktı. Operasyonda 7 tabanca, av tüfeği, pompalı tüfek, 9 bin 800 ABD Doları, 20 bin Euro, 16 bin 245 TL, ses kayıt cihazları, sahte sarı basın kartı ve sahte kimlikler ele geçirildi.

Dolandırıcılık soruşturmasında gözaltına alınanlar arasında ise hayli ilginç kişiler bulunduğu görüldü. Hacettepe Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. H.P., emekli Albay A.C.K., emekli MİT görevlisi H.T., bir haber ajansında görevli muhabirin de gözaltına alınanlar arasında yer aldığı öğrenildi.

Şebeke üyelerinin dolandırıcılık için kendilerini devlet ve istihbarat mensubu olarak tanıttıkları, gazete ve dergi kurarak güven telkin ettikleri öne sürülüyor. Çetenin emekli albay, eski MİT’çi ve profesörü yanlarında götürerek vatandaşı ’hastane ve bakım evi kuracağız’, ’Dünya Bankası’ndan kredi çekeceğiz. Öncesinde para gerekiyor’ diyerek gayrimenkul ve paraları senet karşılığı aldıkları saptandı.

Çetenin benzer yöntemlerle Uşak’ta bir işadamını 4 milyon dolar dolandırdığı belirlendi. Şebekenin tekstil fabrikası sahibi bir işadamını bölgeye hastane kuracaklarını söyleyerek fabrikadaki atölye malzemelerini sattırdığı ve tüm parasına el koyduğu soruşturma dosyasına girdi.

Bu arada teknik takipte, zanlıların çek-senet tahsilatına girdikleri de öne sürülüyor. Bu amaçla dolandırıcılık şebekesinin bir infaz timi kurduğu, çok sayıda silahla yaralama ve darp olayına karıştığı iddialar arasında. KAYNAK: ZAMAN GAZETESİ

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.