Uşak TV

UŞAK’LI ASKER NÖBETTE İNTİHAR ETTİ

Adliye&Jan.&Polis

UŞAK’LI ASKER NÖBETTE İNTİHAR ETTİ

Van’ın Başkale ilçesinde vatani görevini yapan Uşak’lı asker Mustafa Döner (22), nöbet tutarken intihar etti. Acı haberi alan Döner’in Uşak’ta ki baba ocağına ateş düştü.

 Van’ın Başkale ilçesinde vatani görevini yapan 3 aylık asker Mustafa Döner, 09 Mart Salı sabah saat 05.00-07.00 nöbetine gitti. Döner’in nöbeti başında saat 06.30 sıralarında kendini silahla vurularak intihar etti. İntihar nedeni anlaşılamayan Döner’in cenazesi Van Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Oğlumuz intihar etmiş olamaz

 

İntihar eden asker Mustafa Döner’in ailesi oğullarının çok iyi niyetli ve askerliği çok seven bir insan olduğunu ifade etti. Arkadaş ve komşu ilişkileri çok iyi olduğunu söyleyen anne Esma Döner, “Oğlum çok insan canlı bir çocuktu. Okurken bile arkadaşlık ilişkileri çok iyi idi. Agresif bir çocuk değildi. Bizimle konuşurken hiçbir sorunun olmadığını söylüyordu. En son 28 Şubatta görüşmüştük nasıl böyle bir olay geldi başımıza bilmiyorum. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” dedi.

 

Astsubaylık sınavlarına hazırlanıyordu

 

Oğulları Mustafa Döner’in askerde Astsubaylık sınavlarına hazırlandığını aktaran Baba Mümin Döner, “Oğlumun askerde nöbet sırasında intihar ettiğine inanasım gelmiyor. Çünkü oğlum askerliği çok seven bir çocuk. Hatta askere güle oynaya gitti. Uşak’ta 2 yıllık elektrik Meslek Yüksek Okulundan mezun. Askerde iken Astsubaylık sınavlarına girmek için sürekli çalıştığını söylüyordu. Anne, Baba Astsubay olup üniformamla izine geleceğim sizi gururlandıracağım derdi sürekli. İntihar konusu bizi çok üzdü. Özellikle ablası Ayşe ile sürekli konuşurlardı. Her konuşmalarında kardeşim astsubay olmak için elimden gelen çabayı gösteriyorum, sizin yanınıza üniformalı geleceğim derdi. Biz Cenazemiz bize teslim edildikten sonra ölüm sebebi raporları elimize ulaştığında mutlaka titizlikle tekrar araştırma yapacağız” dedi.

Van’ın Başkale ilçesinde Vatani görevini yaparken intihar eden Mustafa Demir’in cenazesi Uçak’la İzmir’e getirildikten sonra karayolu ile Uşak’ın Banaz ilçesi Devlet Hastanesine morguna kaldırılacak. Cenaze memleketleri olan Banaz’ın Ahat köyünde Cuma günü defnedilecek. 








Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.