Uşak TV

UŞAK'TAN İKİNCİ ŞEHİT

Adliye&Jan.&Polis

Uşak Bu gün Ankara’dan gelen Şehit haberi ile üzüntüye boğulurken ikinci şehit haberi de Diyarbakır’dan geldi.

Saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Çelik'in Aslen Uşaklı olduğu ve Uşaktan evli olduğu bilgisi ulaştı. Şehit’in ailesinin İzmir'deki baba ocağında yas var.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uşaklı Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in İzmir'deki baba ocağında üzüntü hakim.

Konak ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde yaşayan şehidin babası Mehmet, annesi Cennet, eşi Suna, kızı Mesude (13) ve oğlu Mustafa (12) ile yakınlarına acı haberi askeri yetkililer verdi.

Askerlere sarılan anne Cennet Çelik, "Ne olursunuz, beni hemen oğlumun yanına götürün" diyerek gözyaşı döktü. Fenalaşarak yere yığılan eşi Suna Çelik ile bazı yakınlarına, sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Yaklaşık 2 yıl önce Diyarbakır'da göreve başlayan şehidin, 3 ay önce eşi ve çocuklarını terör olaylarının artması üzerine ailesinin yanına gönderdiği, izne geldiği İzmir'den 15 gün önce görev yerine döndüğü öğrenildi.

Şehidin kuzeni Esma Çelik, AA muhabirine, amca oğlu Halit Zilani Çelik'in sabah saatlerinde aradığı eşi ve çocuklarıyla telefonda konuşup kendisini merak etmemelerini söylediğini anlatarak, "Ailesi hep endişeliydi. Yerin atında tünelde yaşayanlara, insan olmayanlara lanet olsun. Ben bile elime silah alıp onları taramak istiyorum. Artık buramıza kadar geldi" diye konuştu.

Bu arada şehidin, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasının kapağına Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç'in fotoğrafını koyduğu, "Asker çocuğu olmak, aylar sonra gelen babamıza hasretle sarılmaktır" başlıklı yazıyı paylaştığı görüldü.

Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in aslen Uşaklı olduğu ve uzun yıllar önce İzmire taşındıklarını öğrendik. Şehit Astsubayın eşinde Uşaklı olduğunu öğrendik. Şehizidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine ve tüm Uşaklılara başsağlığı diliyoruz. 











Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.