Uşak TV

UŞAK'TAKİ FETÖ ANA DAVASINDA CEZA YAĞDI

Adliye&Jan.&Polis

Uşak'ta, FETÖ mali yapılanmasına yönelik davada, ceza yağdı. Mahkeme bir tek Hazim Sesliye hiç indirim uygulamadı.

Örgütün sözde "bürokrasi imam yardımcısı" olduğu iddia edilen İş adamı Hazim Sesli ile eski Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım ve Uşak imamlarının da bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada bugün karar açıklandı.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında,

Avukat savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme başkanı sanıklara son kez söz verdi.

Hazim Sesli suçsuz olduğunu belirterek beraatini isterken, eski Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım "Ben dersimi aldım, pişmanım." dedi.

Örgütün sözde "Uşak il imamı" Mustafa Balcı ile eski "il imamı" Mustafa Ali Gürbudak da pişman olduklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Hazim Sesli, Mustafa Balcı ile Mustafa Ali Gürbudak'ın "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs", "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. Mahkeme Terör örgütü üyesi olmak suçundan Hazim Sesli ve Mustafa Balcı'yı 15 er yıl, Eski il imamı Mustafa Ali Gürbudak'ı 12 yıl 6 ay, Ali Yıldırım'ı 9 yıl 6 ay, Muhterem Sesliye 9 Yıl 6 ay, İsmail Saydam’ı 9 yıl 6 ay, hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanıklardan Serkant Dönmez’e 6 yıl 3 ay hapis verildi ve tahliye edildi.

Etkin Pişmanlıktan faydalanan Ünal Özkaçar’a 3 yıl 2 Ay, Ayhan Türkay’a ise 2 yıl hapis cezası verildi.

Sarraf Beyazıt Sağıroğlu, ART Televizyonunun eski sahibi Mesut keskin, Olay gazetesinin sahibi Abdurrahman Yavuz Eski Osb Müdürü Vedat Altay ve 4 Sesli Tekstil çalışanı da beraat etti.

Mahkeme heyeti ayrıca beraat eden sanıkların şirketlerine yönelik kayyum kararı ile mal varlıklarının üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.