Uşak TV

Uşak'ta Zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı

Adliye&Jan.&Polis

Uşak’ta meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3’ü çocuk 4 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre Uşak’ta Hacıkadem Kavşağı yakınlarında 5 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada bir araç içerisinde bulunan 3’ü çocuk 4 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ekipler kazayla ilgili soruşturma başlatırken kazada yaralanan vatandaşların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

KUYUCUMUZDAN GELEN MESAJI AYNEN PAYLAŞIYORUZ

Uşak İli Hacıkadem Kavşağı; D300 Karayolu (Uşak-İzmir) üzerinde olup İzmir istikameti ve Organize Sanayi Bölgesi güzergahında bulunması sebebiyle yoğun olarak kullanılan bir karayolu üzerinde ve şehir çıkışında yer almaktadır.
Hacıkadem Kavşağında yer alan sinyalizasyon sistemi sürücüleri kırımızı ışık ihlali yapmaya zorlar şekilde çalışmaktadır. Uşak İli; Ramada Otel, Otogar, Dikilitaş Kavşakları ile şehir içindeki birçok kavşakta yer alan sinyalizasyon sistemlerindeki geri sayım sayacı ve yeşil ışık sönmeden önce yanıp sönerek, yeşil ışığın söneceğine dair uyarı sistemi; Hacıkadem Kavşağında bulunmamaktadır. Yeşil ışık bir anda sönerek sarıya ve çok kısa süre içerisinde de kırmızıya dönmektedir. Yeşil ışık söndükten sonra kırmızıya dönme süresi 2-3 saniye gibi çok kısa bir süredir. Bir anda sönen yeşil ışıkta araçların anında durması mümkün değildir.
Hacıkadem Kavşağında yer alan sinyalizasyon sisteminin incelendiğinde; Yeşil ışığın sönmeden önce sürücülere herhangi bir uyarı vermediği, yanıp sönmediği ve bir anda sarıya, ardından da çok kısa bir sürede (2-3 saniyede) kırmızıya döndüğü; birçok aracın, ışık yeşilde iken ada içerisinde olduğu ve kırmızı ışık yandıktan sonra da geçişlerine devam ettiği; yeşil ışığın söndüğü anda yoğun olarak kullanılan kavşakta, trafik akışının durmasının mümkün olmadığı; Hacıkadem Kavşağında yer alan sinyalizasyon sisteminin sürücüleri kırmızı ışıkta geçmeye zorlayarak, tuzağa düşürdüğü görülecektir. Akan trafikte; herhangi bir uyarı vermeden, yeşilin sönerek çok kısa bir sürede kırmızıya dönmesi, anılan kavşakta birçok kazaya sebebiyet verdiği bilinmektedir.
Yargıtay 7. Ceza Dairesi 201/2954 E.-2014/14281 sayılı Kararında; “…hukuk devleti ilkesi, devletin “kişi hak ve özgürlüklerini, kamu düzen ve güvenliğini, kamu sağlığını ve çevreyi, ekonomik düzeni, toplum barışını ve düzenini, genel ahlâka ilişkin kuralları ihlal eden eylemleri yani suç ve kabahatleri, ulusal ve evrensel hukuk çerçevesinde, ödetme görev ve yükümlülüğü bulunmaktadır. Ancak Devletin, esasen ve öncelikle bu kuralların ihlalini önleme görevi bulunduğunun kabulü gerekir. Başka bir deyişle, hukuk devletinin bir erki olan idarenin görevi, öncelikle bireylerin kuralları ihlal etmesini bekleyip cezalandırma yoluna gitmesi değil, kurallara uygun davranma düzeyini ve alışkanlığını geliştirmek olmalıdır. Öncelikle kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılması gereken trafik denetimlerini, yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapmasını beklemek, trafik kurallarının konuluş amacına uygun olmadığı gibi araç sürücülerine tuzak kurulması anlamına gelecektir ki bu durum, çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz ve kabul edilemez.” denilmiştir.
Hacıkadem Kavşağında yer alan sinyalizasyon sistemine geri sayım sayacı takılması veya yeşil ışığın sönmeden önce yanıp sönerek sürücülere yeşil ışığın söneceğine dair uyarı yapılacak şekilde düzenlenerek; trafik güvenliğini sağlayacak ve sürücüleri kırmızı ışık ihlali yapmayacak şekilde çalışır hale getirilmesi gerekmektedir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.