Uşak TV

Uşak'ta Tacizci Cafe Patronuna Ceza Yağdı

Adliye&Jan.&Polis

Uşak'ta Atapark'ta Big Yellow Taxi de yaşanan Cinsel Saldırı iddiasını ilk olarak uşak.tv ortaya çıkarmış ve olay ulusal basına yansımıştı.

Big Yellow Taxi Cafe de garson olarak çalışan E.D. adlı gen kız Cafeye yeni ortak olan Hamit K. nın kendisine Cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek şikâyetçi oldu. Şikayet üzerine Ünlü Müteahhit ve Cafenin ortağı olan Hamit K. Gözaltına alınarak polis karakoluna götürüldü. Karakolda ifadesi alınan Hamit çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Cinsel saldırı haberinin basına düşmesi ile en büyük cezayı Uşaklılar verdiler ve taciz iddialarının gündeme geldiği cafeye gitmediler. Bunun üzerine cafe battı ve eşyalarını da haciz götürdü.

Soruşturmayı derinleştiren Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı Cinsel saldırı ile ilgili olarak dava açtı.

Uşak 2. Asliye Ceza mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında karar verildi.

Mahkeme Hamit K.yı cinsel saldırı iddiasından suçlu buldu. Mahkeme Hamit K. yı sarkıntılık yaparak cinsel saldırı suçunu gerçekleştirdiğini sabit bularak önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından mağdurun sanığın yanında çalıştığı, sanık ile aralarında hizmet ilişkisinin bulunduğu, sanığın eyleminin hizmet ilişkinisin sağladığı kolaylıkdan yararlanarak gerçekleştiğini değerlendirerek cezayı artırdı ve 4 yıl 6’ay a yükseltti.

Mahkeme Sanığın olaydan sonra çalışanlar ve yakınları ile mağduru baskı altına almaya çalıştığını olaydan pişmanlık duymadığını sanığın suçtan ve cezadan kurtulmak için çaba sarf ettiğini, sanık hakkında bir daha suç işlemeyeceğine dair kanaat getirmediğinden indirimde uygulamadı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

2 Aydır Cafede çalışan E.D. (21) iddiaya göre cafeye yeni ortak olan Müteahhit Hamit K. nın cinsel saldırısına uğradığını şeflerine ve müdürüne anlattı. Daha sonrada işe bırakarak Polis karakoluna giderek şikayetçi oldu.

E.D. ifadesinde 2 Aydır Big Yellow Taxi de sigortasız olarak çalıştığını belirterek olay günü yaşananları anlattı. E.D ifadesinde “Ben lavobaya kadar gittiğimde patronum Hamit K. da arkamdan gelmiş. Üzerimi değiştirdiğim için bana bu tişört daha iyi olmuş diğer tişörtle insanlar sana bakıyordu. Sen benim gözbebeği elemanımsın insanlar sana bakıyordu rahatsız oldum bu nedenle tişörtünü değiştirmeni istedim. Diyerek yüzümü okşamaya çalıştı. Kendimi geri çektim. Bunun üzerine göğüslerimi elleyerek bak buralar görmüyordu dedi. Ne yapacağımı şaşırdım donup kaldım. Ellerini ittirerek elinden kurtuldum. Ağlayarak arkadaşlarımın ve şefimizin yanına gittim ve olayı anlattım. İşi Bırakıp karakola gelerek şikayeti oldum dedi.

Cinsel saldırı olayının duyulması üzerine Big Yellow Taxi de çalışan tüm personel işten ayrıldı. Başka bir kızın daha cinsel taciz iddiası ile Hamit K. Hakkında şikayetçi olmuş

Gözaltına alınan Müteahhit ve Cafe’nin ortağı olan Hamit K. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından Adli Kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Hamit K. nın Uşak’ta bir çok ihale aldığı ve inşaat işi yaptığı biliniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.