Uşak TV

UŞAK'TA ÖZEL LİSE DE TACİZ SKANDALI

Adliye&Jan.&Polis

Uşak'tA Taciz ile suçlanan bir lisenin kurucu ortağı kayıplara karıştı. Öğretmen ve öğrenciler tedirgin taciz skandalının büyümesi bekleniyor.

 Türkiye Aksaray da ki sapık öğretmen dehşeti ile çalkalandı. 45 Öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla 52 yaşındaki bir öğretmen 45 öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmasını konuşurken benzeri bir olayın Uşak'ta da yaşandığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Bu olayın bir benzeri de Uşak’ta yaşandı. Uşak ta Özel bir lisenin kurucu ortaklarından biri 2 kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla savcılığa şikayet edildi. Savcılık soruşturması 4 aydır devam ederken Yasin Ç. Geçtiğimiz hafta kayıplara karıştı. Yasin Ç. nin kayıplara karışması ile ortalık tamamen karıştı. İddialara göre Yasin Ç bir çok kız öğrenciye istismarda bulundu tacizde bulundu. Ancak öğrenciler ailelerinden korkularına şikâyetçi olamıyor.

Uşak da eğitim camiasına bomba gibi düşen olayın bşlangıvcı Atalık ayına dayanıyor. Aralık ayında Yasin Ç. nin kendisini taciz ettiğini idda eden bir genç kız durumu ailesine aanlattı. Bunun üzerine aile Cumhuriyet Başsavcılığına müracatta bulunarak Yasin Ç. hakkında taciz suçlamasıyla şikayette bulundu. İfadesi alınan genç kız 12-13 arkadaşının daha isimlerini vererek onlarında Yasin Ç. tarafından taciz edildiğini ancak onların ailelerinden korktukları için şikayette bulunamadıklarını anlattı. Bunun üzerine gözaltına alınan Yasin Ç . Suçlamaları kabul etmedi ve savcılık trfındna serbest bırakıldı. Yasin Ç. okula dönerek kurucu ortak olarak çalışmaya devam etti. Yine iddialara göre özel ders vermeye de devam etti. Ancak geçtiğimiz 15 gün içinde Milli Eğitim müfettişleri de olayı araştırmak için okula geldiler ve soruşturmaya öğrencilerin tek tek ifadelerini almaya başladılar. Yine savcılık ta şikâyetçi genç kızın ifadesinde adı geçen öğrencileri ifadeye çağırmaya başladı. Bu arada bir genç kızın dah taciz nedeniyle şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Bunun üzerine paniğe kapılan Yasin Ç bir hafta önce öğrencilerine “Ben kanser oldum kendinize iyi bakın” diyerek kayıplara karıştı. Öğretmenler ve diğer ortaklar Yasin Ç. ye ulaşamadılar.

Yasin Ç. nin ortalıktan kaybolması ve bir çok öğrencinin de ifadeye çağrılması ile okul adeta kaynayan kazana döndü. Öğrenciler arsında büyük huzursuzluklar başlarken bir çok öğrencinin tacize uğradıkları iddiaları eğitim camiasına bomba gibi düştü. İddialara göre Yasin Ç. yıllardır bir çok öğrenciye tacizde bulundu, cinsel istismarda bulundu. Ancak öğrenciler ailelerinden korkusundan şikayette bulunmadı.

 

Yasin Ç. nin bir çok öğrencisini evinde misafir ettiği bazı öğrencilere Boğaziçine girmenin yolu benim yatağımdan geçer diyerek öğrencilerine tacizde bulunduğu konuşuluyor.

 

ÖĞRETMEN DEĞİL MA DERS VERİYOR İDDİASI

Yasin Ç. nin öğretmen olmamasına rağmen yıllardır özel dershanesinde ders verdiği ortay açıktı. Yasin Ç. nin aslında lise mezunu olmasına rağmen kendisini ODTÜ mezunu gibi tanıttığı yine gelen iddialar arasında. Yıllarca dershanenin sahipliğini yapan Yasin Ç nin dershanelerin kapatılma sürecinde ekonomik olarak zor duruma düştüğü için Uşak’ın tanınmış simalarından iki kişiyi de ortak ettiği ve dershaneyi liseye çevirdiği belirtildi.

ORTAKLAR ŞAŞKIN

Özel liseye sadece maddi destek olmak için ortak olan 2 ortak Yasin ç. nin ortadan kaybolmasıyla şoke oldular. Ortakların Yasin Ç. yi onun hisselerini de alarak okuldan uzaklaştırmak istedikleri konuşuluyor.

 

TACİZ NASIL GERÇEKLEŞİYORDU

İddialara göre Yasin Ç . öğrencileri özel ders verdiği etüd odasında tacizde etti. Teke tek ders veren Yasin Ç. nin öğrencilere dersi bilemediklerinde sözde ceza olarak iç çamaşırlrına kadar çıkarttırdığı ve öpmeye kalktığı iddiaları dile getiriliyor.

 

ÖĞRENCİ VELİLERİ ÇOCUKLARIYLA KONUŞSUN

 

Usak.tv olarak tüm öğrenci velilerini uyarıyor ve çocuklarıyla konuşmalarını öneriyoruz. Sizin de çocuklarınız tacize uğramış istismarda bulunulmuş olabilir. Çocuklarınız sahip çıkın ver arkasında durun. 











Yorumlar (40)

nur.. 8 Yıl Önce

ben birebir milli eğitim de çalışıp öğrencisiyle adı çıkınca istifaya zorlanıp okulun ve yöneticilerinin koltuk sevdası yüzünden usulca istifa ettirilen öğretmeni biliyorum ..yıllarca dersane dersane gezip şimdi tekrar milli eğitime dönmüştür ve kızlarınız okullarda bu öğretmenden eğitim almaktadır ..aslın da bu bir savcılığa suç duyurumdur.

Düzenbaz yasin 8 Yıl Önce

elinize kolunuza sağlık sonunda çıktı ortaya düzenbazlığı sapıklığı . çoğu kişiyi mağdur etti bu adam eğitim almadığım halde 6 bin lira para aldı benden senetle.. birçok kişiyede aynısını yaptı derslere giriyor özel ders bile veriyordu .

murat 8 Yıl Önce

yorumunuza ve suç duyurunuza aynen katılıyorum. bizim ülkemizde medyanın sicilinin ne durumda olduğu herkes tarafından malumdur. medya yüzünden öğrencilerimizin dertlerini dinleyemez, onlara gülümseyemez, onların dertlerine ortak olamaz hale geldik. çamur at, izi kalsın. vaktiyle reha muhtar adlı yaratığın "tacizci öğretmen" diye afişe ettiği masum insanların hayatları karardı bu ülkede. bu ülkenin en büyük tacizcisi medyadır. bu yorumum da aynen savcılığa bir suç duyurusu olarak kabul görsün.

öğrenci 8 Yıl Önce

tanıyorum bu adamı katı bi adamdı kendi kafasında farklı cezaları vardı ama taciz sanmıyorum belki biraz ileri gitti ve yanlış anlaşıldı bu adam uşak ın matematik dehası geometri dehası üstüne tanımam araştırmakta fayda var

oski 8 Yıl Önce

bende nunu öğrencisiydim inanırım çünkü adam psikopat şizofren herşeyi yapar terbiyesiz üçkağıtçı birisidir.....:@

K.k 8 Yıl Önce

Evet öyle biri tipindende belli

Biri 8 Yıl Önce

Katılıyorum kesinlikle

glsh 8 Yıl Önce

ben yasin abiyi eskiden beri tanırım, alışılmışın dışında bi tarzı olduğu doğrudur ama tacizci ya da sapık sıfatının yakıştırılabileceği bi insan değildir. evet herkes hakkını arasın, çocuklarını takip etsin tabi ki ama lütfen medyanın her söylediğine her yazdığına körü körüne itibar etmeyin.çünkü bu yazılanların hepsi hala iddia boyutunda

muamma 8 Yıl Önce

yasin hocanın eski öğrencisiyim ama öyle bişey yapacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. bizler de dershanede sabahladık orada yatıp kalktık gece gündüz beraberdik ama öyle bi durumu sezmedik bile. umarım söylenilen konuşulan olaylar doğru değildir.

Alakentli 8 Yıl Önce

Yasin abinin bu tarz bişey yaptığıma asla inanmıyorum evet katı cezaları vardı ama hepsi öğrencileri için onun sayesinde kaç kişi üniversiteyi kazandı ayrıca etüt odalarında özel ders veriyordu deniyor evet ondan birebir ders almak için kaç kişi uğraşıyordu eğer öyle bir durum olsa biz bilmezmiydik Yasin abi matematik ve geometri konusunda öğretmenim diyen kaç kişiye taş çıkartır. Bu resimlerse öğrencileriyle esprisine çekilen resimler bir kaç kişi ortaya bişey atıyor günah alınıyor bence bu kadar kolay olmamalı insan Onur'u .. Çarşafa öyle bişey cezasını çekmeli

A b 8 Yıl Önce

Kardesimbari ögretmenin yüzünü kapatmasaydınız da görseydik

Öğrenci 8 Yıl Önce

Bende onun öğrencisiyim ama duymadım.ama bilmiyorum Yasin böyle birşey yapmaz Ada'mın karısı cocuğu var eğitimci Ada'm

öğrenci 8 Yıl Önce

bu haber doğru deyildir bu adam bu derseneciliği 20 senedir yapıyor başarılı bir öğretmedir ama birileri veya kişiler tarafından uyarlanmış düzmecedir.meyve veren ağacı taşlarlar.ğözünle ğörmediğin kulagınla duymadıgın bir şeyi nasıl inanılır yok böyle bişey.bu dünyanın bu yanı varsada öbür tarafıda var.bu insanın bir aleside var .yorum yaparken yazılarınıza dikkat edilmelidir.mademki 4 aydır doğruda niye sonuçlanmadı .bi düşünmek lazım

Karakter 8 Yıl Önce

bu adam tarafından tacize uğrayan birkaç arkadaşım var ve gelip olayın ayrıntılarına kadar dinledim. O kadar iğrenç şeyler genç pırıl pırıl kızların uyduracağı cinsten şeyler değildir. Yalandır şudur budur demeyin tamamen öyledir. sapkın psikopat insanın tekidir. Diğer bütün kızlar da bu adama korkularından ailelerine anlatmamıştır. Acilen alabileceği en ağır cezayı almalıdır.

ŞARLATAN YASİN 8 Yıl Önce

gençleri̇ şi̇ddet yanlisi olarak psi̇koloji̇k baski yaparak sözde ders çaliştirip eği̇ti̇m veri̇yor. böyle i̇nsanlara pri̇m vermeyi̇n lütfen. beyli̇k nerden geli̇yor bu i̇nsanlara. anne babalar çocuklariniza sahi̇p çikin. böyle i̇nsanlara çocuklarinizi emanet edi̇p göndermeyi̇n. li̇se mezunu doktor raporuyla da şi̇zofren hastasi olduğu belgeli̇ bi̇r adam. hala yasi̇n bey di̇yorsunuz bu. i̇nsanlari maddi̇ olarak sömürüyor ağzi çok i̇yi̇ laf yapar ve çok çabuk kandirir i̇nsanlari hemen etkisi̇ altina alir.

fatih tekin (öğrencisi) 8 Yıl Önce

Bu yazıyı bir borç bilirim. Bende okudum orda. Ve canla başla uğraştığını biliyorum. Bana verdiği morel motivasyonla tıp kazandım. Emeklerini asla unutamam. Evet o öğretmen değildi. Ancak o bir ABi ydi bize. Biz onu abi olarak o da bizi kardeş olarak görürdü. Geometri ustadı. Çalışma disiplinini en iyi şekilde kazandırdı. Tekrardan teşekkü ederim yasin abi. Sen doğru olduğun müddetçe yamuk insanlar senin doğruluğunu kıskanacak...sen yeter ki doğruluğundan ödün verme. Allah yar ve yardımcın olsun yasin abi.

Alakentli biri 8 Yıl Önce

Haberin doğruluk payı nedir bilemiyorum ama bende bu adamın öğrencisiydim bana da özel ders verdi evet kendine göre katı kuralları uygulamaları vardı bi cok kişi parasının hakkını alamadı belki ama kesinlikle öğrencisine taciz edecek bi adam değildir ben dönemimde ne kendime karsı nede bı baskasına karsı böyle bi yaklasımını sezmedim bile hiç konduramadım yani

Eski Öğrenci 8 Yıl Önce

Yasin abiyi çoğu kişiden daha fazla tanırım ve kişilik olarak herkesi seven bi yapısı vardı. Çalışan herhangi bi öğremciye seviyesi kötü bile olsa kendi cebinden verdiği büyük paralarla destek olup mucize denilen başarılar kazandıran bi insandır kendisi. Yöntemleri bugüne kadar hep sorgulandı ama onun kadar başarılısı hiç gelmedi. Bence bu iddaaların hepsi asılsızdır ve sadece çamur at izi kalsın taktiği kullanılmaktadır. Madem ki bu kadar büyük sayıda insana yıllarca bunu yapmış bi insandı da neden bu insanlar hiç sesini çıkarmadı. İnsanlara gecenin gec saatlerine kadar çalısmayı öğreten adamdır o. Ve hiç bi zaman bir mazlumu ezdiğini acımasız olduğunu görmedim. Kendine göre yöntemleri vardı ama hayatında kendine düstur edindigi pek cok deger de vardi ve bu konu da onun kırmızı çizgilerinden biriydi. Bu olay bana sorarsanız sadece başarılı bi insanı mevkisinden indirmek ve çıkar sağlamak için yapılan bi bal tuzağı operasyonudur. Zaten son zamanlarda özgecan ve cansel olaylari gibi olgular tüm insanların bu konudan tedirgin olmasını sağlamıştır. Bence bu olayda kimlerin karlı çıktığı iyice araştırılmalıdır ki zalimlere alkış tutan tarafta yer almayalım. Kimseyi suçlamıyorum ama sadece finansal destek sağlamak için ortak olan insanlar artık kurumun sahipleri oldu bence burada bir gariplik var. ( bal tuzağının ne olduğunu araştırın lutfen tarih boyunca kullanılmıştır bu tuzak)

İnsaf ya 8 Yıl Önce

Sanki senide taciz etti alt tarafı para almıs almaktada gayet haklı karsılığını fazlasıyla veriyordu. Bende onun öğrencisiydim bende sabahlara kadar ders calıstım o fırsatı bende yakaladım. Ve hiç öyle bi muamele görmedim belirtmek isterim ki kız öğrenciyim. Adam herkesle içli dıslı samimi olmasının sonuclarını yasıyo suan kesinlikle yanlıs anlasılmıs Üstelik bu fotoğraflar tamamameb espri amaclı cekilmiştir. Kimse orada bulunmadan oradaki havayı, ortamı bilemez. Ben kaç senedir ordayım. Özel olarak ders verdiği odalara sormadan dalardım hiç öyle bişeyle karsı karşıya gelmedim.

ss 8 Yıl Önce

hangi özel dershanede görev yapıyormuş merak ettim

Anne 8 Yıl Önce

Benim ogluma ders verdi Yasin katı kuralları olan birisiydi ama asla bu serefsizligi yapmaz bu mümkün diil zaten yakında gerçek ortaya çıkar .. Kimler uydurduysa bu iftirayi çok ayıp etmiş .. Allah yardımcısı olsun inşAllah bir an önce yanlışlık ortaya çıksın ..

B 8 Yıl Önce

Ben de fatihle beraber öğrencisi olan biriyim ve kesinlikle yasin ABİ nin böyle bişey yapacağını düşünmem asla kızlara değil böyle bişey yapmak o derece yakınlaşmaz bile ki cezaları bile kızlara abartılı değildir hiç bir zaman o bizi hep kardeşi gibi gördü bunu yapacak en son insanlardan bile değildir sadece onun başarısına gölge düşürmek isteyenlerin oyunu bu

Gelir Uzmanı 8 Yıl Önce

Yasin bey in eski bir öğrencisi olarak söyleyebilirim ki; yasin abi ve öğrencilerinin arasında abi kardes temelinde bir ilişki vardır bunu farklı yorumlayanlarin yada yasin abinin davranışlarını yanlış anlayanların bu iddiaları ortaya attığını düşünüyorum. Kendisi manevi duyguları yüksek, disiplinli bir eğitimcidir. İddiaların asılsız olduğunu düşünüyorum

Alakent 8 Yıl Önce

Ben yasin hocayi 6 yildir taniyorum kizimda onun ogrencisiydi hukuk fakultesini kazandırdı Allah ondan razi olsun kizimda cok emeği var böyle bir sey yapacak bi insan değil hic bi zaman en ufak yanlis bi hareketini görmedik sadece çocukları basariya ulaştırmak olan bi insandi

alakent ogrencisiyim 8 Yıl Önce

Bende bu dersaneye gittim ve cokda memnundum zaten bu dersane acildigindan beri rakipleri tarafindan surekli acik aranan bi durumdaydi.burada bilmeden yorum uapanlara soyluyorum bu insan hayatta bole bisey yapacak biri degil kendl oz abim kadar guvenebilecegim biridir

usakusak 8 Yıl Önce

hayatımda tanıdığın en dürüst en merhametli insan. benim kızım 5 yıl gitti neden bu olaylar okul olunca patladı çok manidar. hayatta yasin in boyle bir insan değil ve yapmaz. acaba bu haberi yapanlar ne kadar yasin'i tanıyor da bu tarz haber yapabiliyor. Allah boyle durust insanları iftiradan korusun. sen matematik dehası ve temiz bir insansın yasin

Tanıyan 8 Yıl Önce

Evet katılıyorum. Bu sadece bi iddia. Yasin abinin böyle bişey yapacağına ihtimal vermiyorum. Kesinlikle böyle bi insan değil. Onun senelerdir öğrencisiyim. Fazla samimi olduğundan belki yanlıs anlasılmıs olabilir ancak bu kadarını ona yapmalarını yakıstıramıyorum. Ne yaptıysa bizim için yaptı. Baskıcıydı katıydı evet ama bunun sebebi bizim iyi yerlere gitmemizdi. Allah yardımcın olsun abi.

h 8 Yıl Önce

ben eminim yapmaz bunu o benim tanıdığım en iyi insan her şeye inanmayın

fatih demirel 8 Yıl Önce

ben 3 sene o dershanede okudum. aynı mahallede yaşadım aynı havayı soludum aynı yemegi yedim. hiç bir zaman ne kendisinden ne de ailesinden zarar gördüm. bize herzaman destek olurdu bize derside, saygıyıda adamlığıda o öğretti. eninde sonunda bu iftarıyı atanlar ortaya çıkacaktır. Allah yar ve yardımcın olsun abi

. 8 Yıl Önce

öyle bir kazanmışsın ki tıbbı yazmayı unutmuşsun. yasin yoksa sen misin?

Hüseyin Ünal 8 Yıl Önce

Ben 5 yıla yakın bir süre boyunca onun yanında yaşamış biriyim ve tüm mukaddesatımı ortaya koyarak söyleyebilirim ki; iddia edilen bu fiillerin hiç birisine zerre kadar inanmıyorum. Onun yanında yaşamış veya en azından bir kerelik olsun sofrasına oturmakla müşerref olmuş hiçbir insanın da bunlara inandığına inanmıyorum. Dersane piyasası, her yolu deneyerek senelerdir bu adamın bileğini bükmeye uğraşıyordu. Çünkü o, kimseyi basit bir para kaynağı olarak görmüyor ve fakir olsun zengin olsun tüm öğrencilerini en iyi okullara göndermek için elinden gelen tüm desteğini ortaya koyuyordu. Hayatı boyuncu namuslu yaşamayı kendine şiar edinmiş bu insanı yıldırmak için akla gelebilecek en son şeyle, yani tacizle yaftalamak, rakiplerinin ne kadar çaresiz bir duruma düştüğünün ispatı olsa gerektir. İnşAllah hakikat en kısa sürede kendini gösterir ve böyle bir insana bu iftiraları reva görenler her zamanki gibi avuçlarını yalamakla yetinirler. "Lafa bakılmaz, ayinesidir kişinin iş."

cevahir 8 Yıl Önce

ben yasin hocayı tanırım. yiğit mert adamdır. bu söylentiler karşısında eminim yıkılmıştır. onun en son kaldıracağı suçlama bu. deseler ki şunu dövdü inanırım şunu vurdu inanırım ama taciz!!! asla... onu çekemeyen çok insan vardır uşakta onlar böyle bir suçlama yaptılar kesinlikle. ama bizler seni tanıyan bilen insanlar olarak tüm gücümüzle arkandayız bunu unutma.. bugünlerde geçer...

öğrenci velisi 8 Yıl Önce

ben eskiden beri tanırım yasini çocuklarıma kurs verdi .yasin katı olabilir ama özünde çok iyi bir insandır .hele böyle yakıştırmaları asla hak etmeyen bir insandır.inanıyorum doğrular meydana çıkacak yasin de aklanacak.o zaman bu iftirayı atanlar bunun vebalini nasıl ödeyecek merak ediyorum.Allah yardımcısı olsun yasinin

Vicdan sahibi 8 Yıl Önce

Bir sürü arkadaşım bu olayın maduru , o adam tam bir pedofili vasıfsızbi kişililik pırıl pırıl gençlerin hayatını mahvetti . Allah tez zamanda belasını versin , arkadaşlarımın yaşadıklarını duyduğumda kanım dondu . Utanma arlanması kalmamış , vicdan yoksunu.

anneyim 8 Yıl Önce

Bu iddialara inanmıyoruz. Benim çocuğumda o okulda eğitim görüyor. Yasin beyi çok seviyor, sürekli ordaydı etütler bitene kadar. görülmemesi, sezilmemesi imkansız. Eğitim gönüllüsü, özverili insan. O olmayınca çocukların moral ve motivasyonu düştü bu iftiraları atıp çocuklarımızın geleceği ile oynayanlara hakkımızı helal etmiyoruz.

5yıllık kız öğrencisiyim. 8 Yıl Önce

Ben Yasin abinin 5 yıllık bir kız öğrencisiyim. Yasin abi öğretmenden çok abi oldu bana hep. Birçok anında yanında bulundum. Yasin abi böyle bir şey yapmaz. Yasin abiyi biraz da olsa tanıyan bir insan da buna inanmaz. Çünkü Yasin abi böyle konularda kesin çizgileri olan bir insandır. Ayrıca Dersaneyken hiçbir söylenti yoktu da kolej olunca, gelir artınca mı bu söylentiler ortaya çıktı ? Buna inananlar elini biraz vicdanına koysun ve doğru yanlış çizgileri bir kontrol etsinler. Çünkü Yasin abi böyle bir şeyi yapmaz.

??? 8 Yıl Önce

Şuan ki eşi kendi öğrencisi değil miydi bu adamın ?

adalet seven biri 8 Yıl Önce

Yalakalarına yazık oldu.Adalet yerini buldu.

Yasin 8 Yıl Önce

Alakent demisler iste

Niyazi erdoğan 8 Yıl Önce

Yasini ne kadar taniyosunuz merak ettim

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.