Uşak TV

UŞAK ŞEHİDİNİ BEKLİYOR

Adliye&Jan.&Polis

Uşak Bingöl'de şehit düşen Abdullah Bıyık'ın Cenazesini bekliyor.

Bingöl'de havalimanında koruma görevi yapan Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüse teröristler tarafından Türk bayrağı ile kamufle edilmiş bombalı araçla düzenlenen saldırıda 6 silah arkadaşı ile birlikte dün şehit olan 28 yaşındaki polis memuru Abdullah Bıyık'ın Cenazesi, yarın toprağa verilecek.

Dün akşam şehit haberinin ulaşmasından sonra Uşak Valisi Ahmet Okur, Ak Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Ak Partili Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı şehit evine giderek gelerek taziyede bulundu. Şehit Bıyık'ın iki yıl önce öğretmen olan Ümmühan Bıyık ile evlendiği, bir yaşında Mustafa Ali adında çocuklarının olduğu öğrenildi. 

Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde olan şehit polis Bıyık'ın Hakkari'deki geçici görevini 3 gün önce tamamladığı, memleketi Uşak'a uğradıktan sonra Bingöl'deki görev yerine gittiği belirtildi. Acı haberi alarak gözyaşlarına boğulan emekli astsubay baba Mehmet Ali Bıyık, " Özel Kuvvetlerde çalıştım. Oraları bilirim, çok defa ölümden döndüm! Ben şehit olmadım ama oğlum oldu. Ben evladımı vatanına milletine hayırlı insan olsun diye yetiştirdim, büyüttüm. Bu Allah'ın takdiridir. Buna engel olabileceğim hiçbir şey yok. Olabilseydim zaten burada olmazdım. Ben o dağlarda 13 sene gezdim. Ben emekli astsubayım. Özel Kuvvetlerde çalıştım oraları karış karış bilirim. Ben oğlumun başına gelene inanamıyorum. Ben kendimdeyim, metanetliyim, dikim. Ben bu olayları gençliğimde çok yaşadım. Yanımda çok silah arkadaşım şehit oldu. Bende meslek hayatımda 3 defa ölüm tehlikesi yaşadım. Mayına da bastım, pusuya da düştüm. Ben metanetliyim. Allah verdi, Allah aldı. Vatan sağ olsun" dedi. Şehit Babası Emekli Astsubay Mehmet Ali Bıyık , "Dik duracağız, metanetli olacağız. Allah daha çok seviyormuş Allah aldı. Allah bizden çok seviyormuş. Allah taksiratını affetsin" diyerek gözyaşlarına boğulması yürekleri dağladı. Diğer taraftan edindiğimiz bilgilere göre Bingöl’de şehit düşen polislerimiz için saat 15: 00’de Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Akabinde Uşak’lı şehit polis Abdullah Bıyık’ın naaşı baba memleketi olan Malatya’ya götürülerek saat 17.00’ de ayrı bir tören yapılıyor.
 Şehit Polis Abdullah Bıyık’ın naaşı saat 20: 00 Malatya’dan havalanacak askeri uçakla Uşak’a getirilecek. Şehidin naaşı 03 Ağustos Çarşamba günü Uşak’ın Banaz ilçesinde İslam Mahllesi Camiinde kılınacak öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra mahalle mezarlığında toprağa verilecek. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.