Uşak TV

Uşak Okul Yolunda Kazada Ölen Cennet’e Ağlıyor

Adliye&Jan.&Polis

Kentpark yapacağız diyerek Uşak’ın merkezindeki okullar geçtiğimiz yıllarda şehrin dört bir yanına dağıtıldı. Eskiden Öğrenciler merkezde bulunan okullarına kolaylıkla ulaşabiliyorlardı. Şimdi ise okullara ulaşmak adeta işkence haline geldi.

Uşak Lisesi’de Eski Üftade Lisesine taşındı. Bu okul İzmir yolu üzerinde ve önünde üst geçit yok. Araçlar ise hızla geçiyor.

Bu sabah okula gitmek için evinden çıkan Cennet Candoğan iddialara göre belediye otobüsünün okul önünde durmaması ile üniversite yönünden tekrar okuluna gelerek yaya geçidinden geçmek istedi. Ancak bu sırada İzmir- Ankara kara yolunda ilerleyen M.Ö. yönetimindeki 64 DZ 813 plakalı hafif ticari araç, Uşak Lisesi yakınlarında, yolun karşısına geçmeye çalışan Cennet Candoğan'a çarptı. Araç yaklaşık 50 metre sonra durabildi.

Sağlık ekipleri tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Uşak Lisesi 9. sınıf öğrencisi Cennet Candoğan, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Sürücü ise gözaltına alındı.

Cennet Candoğan'ın cenazesi, Banaz ilçesi Kızılhisar köyündeki baba evinde helallik alınmasının ardından buradaki mezarlıkta gözyaşları içinde defnedildi.

Cenaze törenine, Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin Uşak Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Pınarbaşı beldesinde 13 yaşındaki Oktay Çakı kamyonetin çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.