Uşak TV

UŞAK - KÜTAHYA KARAYOLUNDE DEHŞET DOLU SAATLER

Adliye&Jan.&Polis

UŞAK - KÜTAHYA KARAYOLUNDE DEHŞET DOLU SAATLER

Uşak Kütahya karayolunda dehşet dolu saatler. Cinnet geçiren asker 2 adet MG3 silahla yol kesip Uşaklıların bulunduğu aracı kaçırdı. Dehşet dolu 7 saat geçiren Uşaklılar hastanede..

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde vatani görevini kısa dönem olarak yapan Diyarbakırlı Jandarma Er Mustafa TAŞYÜREK gece 02:00 sıralarında meydana geldi. Cinnet getiren Jandarma er 2 adet MG silahı alarak yola çıktı ve İstanbul’dan Uşak’a gelmekte olan Uşaklıların bulunduğu 64 HE 468 Plakalı minibüsü durdurdu. Minibüste buluınan 4 kişiden biri kaçarken Fahrettin Erdoğan, Orhan Çavuşoğlu ve Himmet Akgün’ü rehin aldı.

 Minibüse binen Mustafa TAŞYÜREK araçta bulunanlara İzmir’e gitmek istediğini belirtti. Daha sonra vazgeçerek Kütahya yönüne doğru gitmeye karar verdi. Araçta bulunanları tehdit eden ve aracın camından silahla ateş eden er çevrede büyük korku yarattı. Yol boyunca jandarma ekipleri firari eri durdurabilmek için çaba gösterdiler ancak başarılı olamadılar. Araç Kütahya yönüne gittiği için Kütahya girişinde Polis ve Jandarma ekipleri önlem aldı. Polis panzerle yolu keserek aracın geçişini engelleyince araçta bulunanlardan Orhan ÇAVUŞOĞLU araçtan atladı. Bu sırada Çavuşoğlu polis aracının altında kalarak yaralandı. Polis aracına da bir el ateş eden Firari er minibüsten atlayarak kaçmaya başladı.Polis ve jandarmanın kovalaması ile Bu sırada kaçamayacağını anlayan er silahla göğsüne ateş etti. Yaralanan askerin yakalanması ile operasyonu yönetenler derin bir nefes aldı.

Olay sırasında yaralanan Jandarma Er Mustafa TAŞYÜREK ve Uşaklı Orhan ÇAVUŞOĞLU Kütahya Devlet Hastanesinde tedavi altına alındılar..

Eğitim fakültesi mezunu olan ve kısa dönem olarak askerliğini yapan er Mustafa TAŞYÜREK’in öğretmen olduğu ve son zamanlarda psikolojik bunalımda olduğu belirtildi.

Olay nedeniyle Kütahya- Uşak karayolu uzun süre trafiğe kapalı kaldı. Olayın 09:00 sıralarına bitmesi sonucu yol yeniden trafiğe açıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken yoldan geçerken kendilerini olayın içinde bulan Uşaklılar büyük şok yaşadılar. Araçta bulunanların Uşak’ın Karahallı ilçesinden oldukaları 3-4 gün önce iş için İstanbul’a gittikleri ve İstanbul’dan Uşak’a geldikleri belirtildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.