Uşak TV

UŞAK FETÖ ANA DAVASINDA BOZMASI SONRASI YENİDEN KARAR VERİLDİ

Adliye&Jan.&Polis

Uşak'ta görülmekte olan Fetö çatı davasında İzmir Bölge İstinaf mahkemesinin bozma sonrası yeniden karar verildi.

Daha önce 15 yıl hapis cezası alan İş Adamı Hazim Sesli'nin cezası 18 yıla çıkarıldı. Gazeteciler Apdurrahman Yavuz ve Mesut keskin yeniden beraat etti. 
Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlanan davanın son duruşması bugün yapıldı. 
Örgütün sözde "bürokrasi imam yardımcısı" olduğu iddia edilen İş adamı Hazim Sesli ile eski Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım ve Uşak imamlarının da bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada bozması sonrası bugün karar açıklandı.
Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında,
Avukat savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme başkanı sanıklara son kez söz verdi.
Hazim Sesli cezaevinde saldırıya uğradığını hatırlatarak can güvenliği olmadığını belirterek tahliyesini istedi. 
Eski Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım ise Kalp kapakcığım değişecek ameliyat olmam gerekiyor. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum dedi. Beraat "Ben dersimi aldım, pişmanım." dedi.
Mahkeme heyeti, sanıklar Hazim Sesli, Mustafa Balcı ile Mustafa Ali Gürbudak'ın "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs", "terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. Mahkeme Terör örgütü üyesi olmak suçundan Hazim Sesliye daha önce verdiği cezayı 18 yıla çıkardı. Mahkeme Mustafa Balcı'yı 15 er yıl, Eski il imamı Mustafa Ali Gürbudak'ı 12 yıl 6 ay, Ali Yıldırım'ı 9 yıl 6 ay, Muhterem Sesliye 9 Yıl 6 ay, İsmail Saydam’ı 9 yıl 6 ay, hapis cezasına çarptırdı. Etkin Pişmanlıktan faydalanan Ünal Özkaçar’a 3 yıl 2 Ay, Ayhan Türkay’a ise 2 yıl hapis cezası verildi.
Tutuklu bulunan ve Bylock kullanmadığını ıspat eden Ahmet Önal ise beraat etti ve tahliye edildi. Tutuklu olarak yargılanan Uşak Üniversitesinde öğretim görevlisi Mehmet Emin Yüksekkaya'da tahliye edildi. 
Sarraf Beyazıt Sağıroğlu, ART Televizyonunun eski sahibi Mesut keskin, Olay gazetesinin sahibi Abdurrahman Yavuz Eski Osb Müdürü Vedat Altay ve 4 Sesli Tekstil çalışanı da beraat etti.
Mahkeme heyeti ayrıca beraat eden sanıkların şirketlerine yönelik kayyum kararı ile mal varlıklarının üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.