Uşak TV

UŞAK ESKİ KOM MÜDÜRÜ AHMET GENÇ TUTUKLANDI

Adliye&Jan.&Polis

 Ordu'da, darbe girişimiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan çeşitli rütbelerdeki 11 polis, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında Uşak eski Kom Müdürü Ahmet Genç de bulunuyor.


Edinilen bilgiye göre, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan darbe girişimiyle ilgili 2 gün önce gözaltına alınan Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli birimlerde görev yapan, başta 3 sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Genç olmak üzere 11 rütbeli polis, dün gece nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Aralarında Şube Müdürü ve Şube Müdür yardımcılarının da bulunduğu 11 rütbeli polis çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Efirli F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Daha önce Uşak’ta 6 yıl görev yapan eski Kom Müdürü Ahmet Genç’in Fetö terör örgütü üyesi iddiasıyla göz altına alındıktan sonra tutuklanması sürpriz olarak görülmedi. Zira eski Kom Müdürü Ahmet Genç, Fethullah Gülen cemaatine sempati ile baktıkları iddia edilen Uşak eski özel yetkili savcısı Ender Karasuil ile birlikte bazı operasyonlara imza atmışlar ve aralarında kaymakam, emniyet müdürü olan birçok kişiyi mağdur etmişlerdi. Eski Kom Müdürü Ahmet Genç Uşak’tan Sivas iline daha sonra da Ordu iline atanmıştı. Uşak özel yetkili eski savcısı Ender Karasuil ise 2014 yılında emekli oldu ve halen, Ağrı ilinde noterlik görevini sürdürüyor.

Uşaklıların yakından tanıdığı Ahmet Genç polisliğin yanı sıra renkli hayatı ve yaka mendiliyle tanınıyordu. Uşak’ta Terminal Operasyonu,UMPAŞ Operasyonu, İcra ve İhale Operasyonu, ve Sivaslı’da bir gazinoya yapılan operasyon, ve en son Ülkücü gruba yapılan operasyonların mimarı olan ve FETÖ’den emir aldığı iddia edilen Ahmet Genç’in gözaltına alındıktan sonra tutuklanması, birçok yapılan içi boş operasyonların mağduru olan kişiler tarafından memnunlukla karşılandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.