Uşak TV

UŞAK EMNİYET MÜDÜRLÜĞܒNDEN BASINA ÇİFTE STANDART

Adliye&Jan.&Polis

UŞAK EMNİYET MÜDÜRLÜĞܒNDEN BASINA ÇİFTE STANDART

UŞAK GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN UŞAK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE KINAMA
Uşak Emniyet Müdürlüğü'nün bu sabah yaptığı 'Şafak Operasyonu’nun detayları ve görüntülerini toplantıyla paylaşacağını açıklamasına rağmen, toplantı öncesi Anadolu Ajansı’na özel servis yaparak çifte standart uygulaması tepkilere neden oldu. 
Uşak Emniyet Müdürlüğü’nün Özel Kalem Müdürü bu sabah yapılan Uşak’taki önemli operasyonun detayları ile ilgili tek tek Uşak’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarını arayarak akşam üzeri saat 19:00’da düzenlenecek basın toplantısına davet etti. Bunun üzerine saat 19:00’da Uşak’taki yerel ve ulusal medya mensupları, Uşak Emniyet Müdürü Ogün Toprak’ın yapacağı basın açıklaması için müdürlük binasına geldi. Anadolu Ajansı hariç tüm ulusal basın mensupları ve birçok yerel medya mensubunun hazır olduğu toplantıda merakla operasyonun detaylarını ve görüntüleri beklenirken, toplantı başlamadan yaklaşık bir saat önce Anadolu Ajansı tarafından haberin detayları ve görüntülerinin ulusal basın kuruluşlarına servis yapıldığı bilgisi geldi. Duruma tepki gösteren ulusal ve yerel basın kuruluşu temsilcileri, toplantıyı terk etti.
Bu gelişme üzerine bir açıklama yapan Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz, "Gerek ulusal ve gerekse yerel medyada çalışan arkadaşlarımız kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla, görevlerini titizlikle ve ivedilikle yapmak zorundadırlar. Bu görevlerini yerine getirirken adeta zamanla yarışmak zorunda da kalan medya çalışanlarına yetkililerin yani haber kaynaklarının herkese eşit davranması gerekmektedir. Bu olayda görülüyor ki, emniyet yetkileri bir ajansa ayrıcalık yapmış ve haber, diğer ajans ve medya çalışanlarıyla paylaşılmadan, daha önceden servis yapılmış. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Elbette ki medya mensupları özel haber yaptıklarında, haber kaynağına ulaşma, bilgi alma ve ona göre de doğru haber yapma konusunda özgürdürler ve yarış halindedirler. Bu basın mesleğinin doğasında olan bir şeydir. Ancak bu olayda görülüyor ki, basın toplantısı saatinden önce haber bir ajansa servis yapılmış ve dolayısıyla da haksız rekabete neden olunmuştur. Umarız bu tür olaylar bir daha yaşanmaz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.