Uşak TV

SAVCI REKTÖR SAİT ÇELİK İÇİN NE İSTEDİ?

Adliye&Jan.&Polis

Uşak Üniversitesine Fetö Operasyonunda Sıcak Gelişme

 Uşak’ta geçtiğimiz hafta yapılan FETÖ/PDY operasyonlarında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik ve diğerleri ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı kararını verdi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma savcısı Bahadır Sakaoğlu 9 kişiden 4’ü nü serbest bırakırken 5 kişi tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildi. Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik de tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edilenler arasında bulunuyor.

Zanlılardan Genel Sekreter Adil Karaman, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gökçe, Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Doçent Nurullah Şanlı, Yrd. Doç Aykut Yılmaz savcılık sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Kapatılan Uşak Hukukçular Derneği Başkanı Hakan Duru da adli kontrol şartı ile savcılık tarafındna serbest bırakıldı.

Rektör Sait Çelik, Üftade Koleji Mezunları Derneği başkanı Muhammed Kaya, Şoför Oğuz Ceylan, ve sonradan yakalana bir kişi tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildi.

Rektör Sait Çelik ve beraberindekilerin mahkeme sorgusu sürüyor. Zanlılar FETÖ/PDY ye üye olmak ve yardım etmekle suçlanıyorlar.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.